Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Αργά ή γρήγορα θα δούμε 6 Ρίχτερ στην Ελλάδα»

Για ισχυρούς σεισμούς που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 6 Ρίχτερ στην Ελλάδα, προειδοποίησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, ο σεισμολόγος εξέφρασε τους προβληματισμούς των ειδικών για μετατόπιση των σεισμών στα νότια από το επίκεντρο του ρήγματος στην Τουρκία που προκάλεσε τους πολύ ισχυρούς σεισμούς.

«Η αλήθεια είναι ότι η περιοχή αυτή της Ανατολικής Μεσογείου, Τουρκίας - Συρίας, χαρακτηρίζεται από την παρουσία τριών πολύ μεγάλων ρηγμάτων. Και όταν λέμε πολύ μεγάλων, το καθένα από αυτά έχει μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων, όπως είναι το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας, που ενεργοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες με τους δύο πολύ μεγάλους σεισμούς και όλους εκείνους οι οποίοι έχουν ακολουθήσει», ανέφερε ο σεισμολόγος μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η φύση έχει τους δικούς της νόμους. Αργά ή γρήγορα θα ξανακάνει τα εξάρια στην Ελλάδα. Να μην έχουμε καμία αυταπάτη επ’ αυτού», πρόσθεσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.

Επίσης, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος απάντησε στο ερώτημα εάν υπάρχει κίνδυνος μετατόπισης των σεισμών στα νότια, προς την Κύπρο: «Στην τελική απόληξη του ρήγματος στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, αλλά και πολύ κοντά στην Κύπρο, έγινε ένας πολύ ισχυρός σεισμός με μέγεθος 6,4 Ρίχτερ, ο οποίος συμπλήρωσε την καταστροφή, στην περιοχή νότια της Αντιόχειας. Αυτό δεν είναι κάτι που βγαίνει από τα φυσιολογικά και αναμενόμενα όρια. Απεναντίας είναι μέσα στα αναμενόμενα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Με εορταστικό ωράριο λειτουργούν από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα - Ανοιχτά την Κυριακή

Ξεκινάει σήμερα, 25 Απριλίου, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Το ωράριο που προτείνουν οι ε...

Φόρτωση άρθρων...