Τρίτη
27 Σεπτεμβρίου 2022

Γιάννης Λαγός: Υπέβαλε αίτημα αναστολής της ποινής του

Ελλάδα

Αίτημα αναστολής της ποινής του υπέβαλε στο δικαστήριο ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος επικαλείται την ιδιότητα του ευρωβουλευτή.

«Από το 2019 είμαι εκλεγμένος ευρωβουλευτής με την ψήφο 120.000 ψηφοφόρων. Δεν προσπάθησα ποτέ να φύγω, ούτε ένα αποφύγω τίποτα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας εκλεγμένος ευρωβουλευτής που δεν είναι ύποπτος φυγής ή ύποπτος να διαπράξει νέες πράξεις δεν μπορεί να λάβει αναστολή της ποινής. Γνωστοποιούσα πάντα τη διεύθυνση μου στις Βρυξέλλες. Έχω πάθει μεγάλη οικονομική ζημιά, μου έχουν κόψει το μεγαλύτερο μέρος του μισθού. Και αφήστε εμένα, κινδυνεύουν 5 στενοί συνεργάτες μου», ανέφερε ο Γιάννης Λαγός.

Όπως είπε μάλιστα ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»: «Πριν λίγους μήνες πεπεισμένος για την αθωότητα μου προέβη σε απεργία πείνας η οποία είχε κάποιες συνέπειες στην υγεία μου, προκειμένου να γίνει το εφετείο. Αν καθυστερήσει η δίκη εγώ στο μεταξύ θα έχω εκτίσει όλη μου την ποινή. Θα ήθελα να μου δώσετε τη δυνατότητα να εκτελέσω τα καθήκοντα μου ως ευρωβουλευτής. 

Έξι μήνες μετά την πρωτόδικη απόφαση θα μπορούσα να είχα φύγει και να μη με βρίσκει κανείς».

Αίτημα αναστολής υπέβαλε προς το δικαστήριο και ο Ελπιδοφόρος Καλαρίτης που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για συμμετοχή και στη δολοφονία Φύσσα. Επικαλέστηκε λόγους υγείας μέλους της οικογένειας του και στήριξης των παιδιών του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΟΝΝΕΔ: «Η πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αποδεικνύει την ουσιαστική στήριξη που δίνεται σε κάθε πολίτη»

Στην υπηρεσία «Ψηφιακά ΚΕΠΑ» και στην πλατφόρμα «Εθνική Πύλη Αναπηρίας» αναφέρεται η ΟΝΝΕΔ σε ανακοίνωσή της. «Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία του Πρωθυπουργού Κυ...