Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Γιάννης Σκαφτούρος: Συμβόλαιο θανάτου για έναν από τους πιο σκληρούς «νονούς» της νύχτας (Video)

Συμβόλαιο θανάτου εκπλήρωσαν εχτές τέσσερις οπλισμένοι δράστες που «γάζωσαν» με καλάσνικοφ και σκότωσαν τον Γιάννη Σκαφτούρο, γνωστό άνθρωπο της νύχτας με βαρύ ποινικό παρελθόν.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος χόρεψε το τελευταίο ζεϊμπέκικο της ζωής του. Ο 55χρονος διασκέδασε μαζί με την οικογένειά του, ανυποψίαστος για το συμβόλαιο θανάτου που θα εκτελούσαν μια μέρα αργότερα οι δολοφόνοι του.

Ούτε 24 ώρες μετά, ο γνωστός με το προσωνύμιο «θείος Τζο» εκτελέστηκε από άγνωστους δράστες, οι οποίοι το «γάζωσαν» με καλάσνικοφ.

Η μαφιόζικη εκτέλεση

Οι εκτελεστές γύρω στις 12:00 έφτασαν στο εξοχικό του Γιάννη Σκαφτούρου. Οι δράστες αφού μπήκαν έρπην στην αυλή του εξοχικού του 55 ετών θύματος, άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, ενώ στο χώρο βρίσκονταν τουλάχιστον 15 άτομα.

Οι δράστες πυροβόλησαν τον Γιάννη Σκαφτούρο ο οποίος κατά πληροφορίες, πριν πέσει νεκρός, ανταπέδωσε τα πυρά. Από τις ριπές τραυματίστηκε η 22χρονη κόρη του θύματος καθώς και ένας 45χρονος, συγγενής εξ αγχιστείας του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος φαίνεται πως τράβηξε όπλο και κυνήγησε για αρκετή ώρα τους δράστες.

Περίοικοι που άκουσαν τους πυροβολισμούς επιχείρησαν να κυνηγήσουν τους δράστες, που αναγκάστηκαν πιθανότατα λόγω βλάβης να εγκαταλείψουν μια από τις μηχανές διαφυγής τους.

Το γλέντι πριν την εκτέλεση

Χαμογελαστός έχοντας δίπλα του όλη του την οικογένεια, ο άνθρωπος που το όνομά του συνδέθηκε με μία σειρά ποινικές υποθέσεις που αφορούσαν τον κόσμο της νύχτας γλεντούσε λίγες ώρες μετά την Ανάσταση.

Ανήμερα του Πάσχα ο 55χρονος, Γιάννης Σκαφτούρος, η οικογένειά του και οι φίλοι τους, έστησαν ένα τρικούβερτο γλέντι.

Greek mafia και απαγωγή Παναγόπουλου

Το όνομα του Γιάννη Σκαφτούρου συνδέθηκε με τον Βασίλη Στεφανάκο ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2018 και τον Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές.

Το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης είχε απασχολήσει αστυνομικές και δικαστικές αρχές για μία σειρά από σοβαρά αδικήματα που αφορούσαν εμπλοκή σε δολοφονία, την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ το όνομά του μαζί με του Στεφανάκου και του Βλαστού είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφίες για συμμορίες της νύχτας, εκβιάσεις, εμπρησμούς κι άλλα αδικήματα.

Η απόπειρα και η αποφυλάκιση

Ο Γιάννης Σκαφτούρος λίγο πριν αποφυλακιστεί και ενώ κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, η οποία είχε αποδοθεί σε μέλη της αλβανικής μαφίας.

Η πόρτα των φυλακών άνοιξε τελικά, πριν από τρία χρόνια, για τον Γιάννη Σκαφτούρο μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για την υπόθεση του επονομαζόμενου συνδικάτου του εγκλήματος, στο οποίο αποδόθηκε και η απαγωγή Παναγόπουλου.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια.

Βρέθηκε η μηχανή των δραστών

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, δύο ήταν οι κουκουλοφόροι που «γάζωσαν» το Γιάννη Σκαφτούρο.

Οι δράστες είχαν σταθμεύσει τη μηχανή τους σε μικρή απόσταση από το εξοχικό του 55χρονου. Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλο, η μηχανή των δραστών έχει βρεθεί, με την ΕΛ.ΑΣ να κάνει έρευνα προκειμένου να τους εντοπίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες ενδέχεται να έχουν διαφύγει με αυτοκίνητο και να κρύβονται σε γειτονική ορεινή περιοχή, με την αστυνομία να έχει επιστρατεύσει και ελικόπτερο για τον εντοπισμό τους.

Αίσθηση προκαλεί η ενδεχόμενη γνώση των δραστών ότι οι ένοπλοι φρουροί του Γιάννη Σκαφτούρου είχαν άδεια τη Δευτέρα του Πάσχα, όποτε τα μέτρα ασφαλείας ήταν πιο χαλαρά.

Η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και τις άλλες υποθέσεις που ήταν μπλεγμένος ο 55χρονος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΛ.ΑΣ.: Επιπλέον μοριοδότηση σε αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς που υπηρετούν στην Αττική

Έπειτα από πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που στοχεύει στην ενίσχυση της αστυνομικής δράσης στην Αττική και τη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών, τ...

Πασαλιμάνι: Ελεύθεροι οι οκτώ συλληφθέντες εργάτες για την κατάρρευση κτηρίου - Κρατείται ο εργολάβος

Ελεύθεροι με απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά, αφέθηκαν οι οκτώ εργαζόμενοι που είχαν συλληφθεί από την αστυνομία για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού, έπειτα την κατάρρευση τμή...

Φόρτωση άρθρων...