Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Γιάννης Σκαφτούρος: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Αποφασισμένοι να εκτελέσουν τον Γιάννη Σκαφτούρο ήταν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 55χρονου τη Δευτέρα στα Σκούρτα Βοιωτίας στα Δερβενοχώρια. Αυτό αποδεικνύουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Συγκεκριμένα, από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι από τις 15 σφαίρες των δραστών με καλάσνικοφ, συνολικά οι 10 κατέληξαν στο κορμί του 55χρονου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. 

Οι Αρχές έκαναν λόγο για έμπειρο χειριστή όπλου, καθώς σε συνθήκες πίεσης και παρουσία κόσμου είχε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, ενώ δεν αποκλείουν και τη συμμετοχή του, παλαιότερα, σε ανάλογες εγκληματικές ενέργειες, με την εκτέλεση από πλευράς του και άλλων «συμβολαίων θανάτου».
 
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι εκτελεστές ήταν τρεις και χρησιμοποίησαν δύο καλάσνικοφ και ένα πιστόλι. Οι Αρχές υπολογίζουν ότι η εκτέλεση δεν κράτησε πάνω από 30 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, ένας από τους μάρτυρες είπε πως οι δράστες όταν έφτασαν πρόσωπο με πρόσωπο με το θύμα φώναξαν προς τους υπόλοιπους «πέστε κάτω» και άρχισαν να πυροβολούν προς το μέρος του Γιάννη Σκαφτούρου.

Όσον αφορά στις έρευνες των Αρχών, επικεντρώνονται στις δραστηριότητες του θύματος τα τελευταία χρόνια, κυρίως μετά την αποφυλάκισή του. 

Ψάχνουν να βρουν με ποιους είχε σχέσεις, τι δραστηριότητες είχε το τελευταίο διάστημα αλλά και τι αφορούσαν, δηλαδή αν υπήρχε κάποιος που μπορεί να «δυσαρεστούσε» με αυτές τις δραστηριότητες.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν τα άτομα που βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα της άγριας δολοφονίας: ο 45χρονος συμπέθερος του θύματος και η κόρη του. Πάντως, οι Αρχές εκτιμούν ότι από αυτές τις καταθέσεις δεν θα φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Ασφάλειας, πίσω από τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου κρύβεται μια σκληρή ομάδα εκτελεστών που έχουν πρόσβαση στα παράνομα δίκτυα αρπαγής αυτοκινήτων και μηχανών, εμπειρία και από άλλα συμβόλαια θανάτου και πρόσβαση σε «καθαρό» οπλισμό.

Στο Ανθρωποκτονιών εκτιμούν πως στην επιχείρηση της εκτέλεσης στα Σκούρτα, πήραν μέρος τουλάχιστον έξι άτομα, παρακολουθούσαν τουλάχιστον τρεις ημέρες τις κινήσεις του 54χρονου θύματος ενώ πιθανολογείται ότι θα πραγματοποιούσαν την επίθεση ακόμη και αν οι bodyguards του «Θείου Τζο» ήταν εκεί. Και αυτό γιατί, τις ημέρες του Πάσχα, τα πράγματα ήταν πιο χαλαρά, τα αντανακλαστικά πεσμένα και η προσοχή στραμμένη αλλού.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, ανέφερε στην ΕΡΤ, ότι πρόκειται για ένα τεράστιο κύκλωμα, μια «κανονική μαφία, σαν την ιταλική» που εμπλέκεται στην εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου. 

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη greek mafia μιλώντας και για τα συμβόλαια θανάτου ως «μια ακραία λύση επαγγελματικού τύπου για να μπορεί κάποιος να καθαρίσει εναν άλλον», φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση Σκαφτούρου με τη δολοφονία του οποίου, όπως είπε, «θα μπορούσαμε να έχουμε εκατόμβη νεκρών».

«Και η κόρη του εξ όσων γνωρίζω μπήκε μπροστά στις βολές για να τον προστατεύσει και τραυματίστηκε», εξήγησε και πρόσθεσε: «Ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε δις ισόβια και 26 χρόνια, κάτι που αν μη τι άλλο μαρτυρά μια πλούσια δράση. Και ήταν έξω. Υπάρχουν αυτά τα δικονομικά τερτίπια που χρησιμοποιούν οι καλοπληρωμένοι δικηγόροι αυτών των ανθρώπων».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απεργία την 1η Μαΐου σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό

Απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς για την Τετάρτη 1η Μαΐου, συμμετέχοντας στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ, λόγω του εορτασμού της Πρωτομαγιάς...

Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» - Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 24-4-2024 στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 2 αλλοδαποί, ...

Ημαθία: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή, ενώ έκαναν ιππασία

Μια καταγγελία που προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την Ημαθία, η οποία αφορά την σεξουαλική παρενόχληση δύο ανήλικων μαθητριών κατά τη διάρκεια σ...

Φόρτωση άρθρων...