Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Γονείς 16χρονης αποκάλυψαν σπείρα ανηλίκων που διακινούσε ναρκωτικά - Οι κωδικές ονομασίες και οι διάλογοι «φωτιά»

Η προσπάθεια των γονιών 16χρονης να σώσουν το παιδί τους από τα ναρκωτικά αποκάλυψε τη δράση της οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε πλατείες και πάρκα του Παπάγου, του Ψυχικού και του Χαλανδρίου, ανάμεσα στους οποίους και έξι ανήλικοι.
Οι γονείς της 16χρονης, που με εισαγγελική εντολή νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», κατήγγειλαν πως πριν περίπου 1,5 χρόνο, το φθινόπωρο του 2022, αντιλήφθηκαν να αλλάζει η συμπεριφορά της κόρης τους.
Ακόμα, φέρονται να υποστήριξαν ότι «είχε διαφοροποίηση στη συμπεριφορά της και προχωρούσε σε αυτοτραυματισμούς. Ξεκίνησαν οι υπόνοιες πως κάνει χρήση ναρκωτικών. Αυτές οι υπόνοιες επιβεβαιώθηκαν από τις τοξικολογικές εξετάσεις της όσο και από τις συνομιλίες που βρήκαμε στον λογαριασμό της στο Instagram».
Ανάμεσα στα άτομα που φέρεται να συνομιλούσε η μαθήτρια ήταν και ένας 27χρονος.
Οι διάλογοι «φωτιά»
Ενδεικτική είναι η εξής συνομιλία:
27χρονος: Πίνεις μόνη σου;
Ανήλικη: Και μόνη μου, αλλά με άλλα δύο κορίτσια συνήθως
27χρονος: Κερνάς δηλαδή
Ανήλικη: Πληρώνουν
27χρονος: Πρόσεχε μη σου τελειώσει και μετά κλαις. Αν πληρώνουν καλά είναι...

Ακόμα ένας συνομιλητής της ήταν ο 16χρονος με τα προσωνύμια «σκίουρος» ή «σκιουράκος» ή «πίτσι» ή σκουέρλ», ο οποίος ήταν και συμμαθητής της ανήλικης σε ένα ιστορικό σχολείο στο Νέο Ψυχικό.
Ο πατέρας της ανήλικης παρέδωσε μάλιστα στους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, και το κινητό που χρησιμοποιούσε η κόρη του μέχρι τον περασμένο Ιούλιο, το οποίο έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να αναζητηθούν στοιχεία.
Είκοσι «πελάτες»
Περίπου  20 άτομα ταυτοποιήθηκαν ως πελάτες, εκ των οποίων οι 13 ανήλικοι. Τρεις από τους ανήλικους ήταν γνωστοί με τα προσωνύμια «Άπο»,  «Λαψατάκος» ή Λαφσατάκος» και «Τόντο».

Από την άρση των επικοινωνιών διαπιστώθηκε η ύπαρξη τουλάχιστον ακόμα 20 πελατών που μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Φερόμενος αρχηγός ήταν ένας 20χρονος, που φέρεται να  λάμβανε τις αποφάσεις και να κινούσε τα νήματα, όπως για το ποια θα είναι η ποιότητα των ναρκωτικών, η τιμή, ποιος θα έκανε τη μεταφορά και την παράδοση.

Βοηθός του φερόμενου αρχηγού, ο επόπτης, ήταν ο δίδυμος αδερφός του με το προσωνύμιο «Ρος», ενώ επικεφαλής-διακινητής ναρκωτικών ήταν ο 16χρονος με τα προσωνύμια «σκίουρος»-«σκιουράκος», «σκίου» ή «σκουέρλ» ή «πίτσι».

Ο 16χρονος φέρεται να παρασκεύαζε τα ναρκωτικά στο σπίτι του. Οι πελάτες μάλιστα πήγαιναν από το σπίτι του και τους πετούσε τα ναρκωτικά από το μπαλκόνι ή τα έκρυβε σε γκρι κουτί κοντά στο σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές, καθώς στις 3/9/2023 είχε συλληφθεί από το τμήμα ασφαλείας Χαλανδρίου μαζί με πελάτη της οργάνωσης για ναρκωτικά.

Ενδεικτική είναι η συνομιλία του βοηθού του αρχηγού με τον 16χρονο:

Ρος: βρίσκεται από κάτω (εννοεί ότι φιλικό του πρόσωπο είναι κάτω από το σπίτι του 16χρονου). Θέλει «μία καδέ»  (ποσότητα ναρκωτικών) . Επειδή είναι κολλητός μου του είπα με εξήντα πέντε.

Κωδικές ονομασίες
Κυρίως τα μέλη αποκαλούνταν όλα με τα υποκοριστικά «λα» και «μπρο», ενώ για τα ναρκωτικά είχαν τις εξής κωδικές ονομασίες:

Μπιτς ή μπι: κάνναβη

Gram: γραμμάριο

Φλάι: επί πιστώσει

Ενώ κωδικές ονομασίες είχαν και στις συνομιλίες που σχετίζονται με τη διακίνηση:

Τέπο: αναγραμματισμός της λέξης «ποτέ»

Σότο: λογομαχία-διαφωνία

Βάρι κάρι: από αλβανική φράση που σημαίνει «μη δίνεις σημασία»

Σεντ: αναφέρεται στην πλατεία Αϊ-Γιώργη στο Νέο Ψυχικό.

Νοσηλεία στο Δαφνί

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση με έναν από τους φερόμενους διακινητές, τον ανήλικο με το προσωνύμιο «Σπυροσέλ» ο οποίος πριν από 2,5 μήνες περίπου, στα μέσα του Φεβρουαρίου, νοσηλεύτηκε στο Δαφνί, μέχρι και τις 4 Μαρτίου, οπότε και πήρε εξιτήριο, ενώ στη συνέχεια φιλοξενήθηκε για περίπου μία εβδομάδα,  στο σπίτι του 16χρονου, επικεφαλής-διακινητή.

Ωστόσο πριν από περίπου έναν μήνα διέκοψε τη δράση του και έφυγε από την οργάνωση. Ο συγκεκριμένος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία δύο φορές τον Φεβρουάριο του 2022 και στις 12 Ιουλίου του 2023 , ενώ ακόμα μία φορά στις 3 Ιουλίου 2023 είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία.

Και οι εννέα συλληφθέντες, ανάμεσά τους έξι ανήλικοι, μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δολοφονία στο Μενίδι: «Σκότωσα τη γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω» – Τα πρώτα λόγια του δράστη στους αστυνομικούς

Αμετανόητος δηλώνει ο 50χρονος εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης μητέρας, που βρέθηκε το πρωί μαχαιρωμένη στη μέση του δρόμου στο Μενίδι. Ο εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης εντοπί...

Φόρτωση άρθρων...