Δευτέρα
02 Φεβρουαρίου 2026

Η διαδικασία της εκταφής των θυμάτων στα Τέμπη – Η ταυτοποίηση DNA και οι ιστολογικές-βιοχημικές εξετάσεις

Ελλάδα

Τη διενέργεια όλων των εργαστηριακών ελέγχων και κάθε εξέτασης που θα κρίνουν απαραίτητη τα εργαστήρια ή οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών ζήτησε από τις αστυνομικές Αρχές η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας, Αικατερίνη Παπαϊωάννου. 

Στην εντολή για συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση, η Εισαγγελέας περιέγραψε βήμα-βήμα τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν την εκταφή των θυμάτων για τους συγγενείς που το ζήτησαν.

Ακόμα, ζητά τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων (ταυτοποίησης DNA, βιοχημικές, ιστολογικές και κάθε άλλη που τα δικαστήρια θα κρίνουν απαραίτητη ή θα ζητήσουν οι συγγενείς). Οι οικογένειες έχουν το δικαίωμα διορισμού τεχνικών συμβούλων. 

Όταν θα υπάρξει νομότυπος διορισμός, οι τεχνικοί σύμβουλοι θα μπορούν να είναι παρόντες στη διαδικασία, όπως προβλέπεται και από τα σχετικά άρθρα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Η Eισαγγελέας ζητά να προσδιοριστούν και να γνωστοποιηθούν εκ των προτέρων τα εργαστήρια που θα γίνουν οι εξετάσεις, ενώ μετά τα αποτελέσματά τους, οι αρμόδιοι καλούνται να συντάξουν αναλυτικές εκθέσεις και να διαβιβάσουν τα αποτελέσματα στην εισαγγελία. Μετά το τέλος των εξετάσεων, θα πρέπει να υπάρξουν και συμπληρωματικές καταθέσεις συγγενών των θυμάτων.

Ακόμα, η εισαγγελέας ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση όσων έχουν μηνυθεί στο πλαίσιο δικογραφίας ότι ανασύρθηκε και να κληθούν για εξηγήσεις.



 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

18,6 εκατ. ευρώ για την Φοιτητική Εστία Αθηνών

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακαίνιση του κτιριακού συγκροτήματος της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών. Μέσω του έργου, συνολικής αξίας 18,6 εκατομμυρίων ευρώ, πλέον ΦΠΑ, ενισχύεται, ο...

Φόρτωση άρθρων...