Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Η Κάρλα μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας έπειτα από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Ελλάδα

Η μεγαλύτερη λίμνη στην Ελλάδα δεν είναι πλέον η Τριχωνίδα αλλά η Κάρλα μετά την κακοκαιρίας «Daniel». Έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία η λίμνη Κάρλα στη Μαγνησία έχει μεγαλύτερη έκταση από τη τη λίμνη Τριχωνίδα που βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία και που ήταν η μεγαλύτερη λίμνη στην Ελλάδα.

Η σφοδρή κακοκαιρία εκτός από τις καταστροφές που προκάλεσε άλλαξε κατά πολύ και τη γεωγραφία της περιοχής όπως φάνηκε, ενώ από τα αξιοπερίεργα είναι πως ο όγκος του νερού, «γιγάντωσε» τη λίμνη Κάρλα, μία πολύπαθη λίμνη η οποία αν και άλλοτε ζωτικής σημασίας για την περιοχή, αποφασίστηκε να αποξηρανθεί, κάτι που άλλαξε από τις αρχές του 2000 όταν ελήφθη η απόφαση για την αναγέννησή της.

Η σελίδα στο Facebook «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ» αναφέρει η φωτογραφία από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel 3, τραβηγμένη στις 16/9/2023 δείχνει το μέγιστο μέγεθος της λίμνης Κάρλας στις 16 Σεπτεμβρίου με το μέγεθός της να ξεπερνά την λίμνη Τριχωνίδα.

Αποκαλυπτικές είναι και οι δορυφορικές απεικονίσεις από την εξέλιξη των πλημμυρισμένων εκτάσεων στην περιοχή της Μαγνησίας και πιο συγκεκριμένα στη Λίμνη Κάρλα, όπως καταγράφηκαν από τον αμερικανικό δορυφόρο Landsat-8.

Στο παρακάτω βίντεο του meteo παρουσιάζεται η εξέλιξη των πλημμυρισμένων εκτάσεων στην περιοχή της λίμνης Κάρλας, από την κακοκαιρία «Daniel» που έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Θεσσαλία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...