Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Η Ουκρανία αρνείται την ευθύνη για τις εκρήξεις σε ρωσική αεροπορική βάση (Video)

Στον πόλεμο της Ουκρανίας, το Κίεβο αρνήθηκε την ευθύνη για τη σειρά εκρήξεων που συγκλόνισαν χθες την υπό ρωσική κατοχή χερσόνησο της Κριμαίας.

Οι λουόμενοι σε παραλία της Κριμαίας τρέχουν να βρουν καταφύγιο από τις εκρήξεις που συγκλονίζουν την περιοχή.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε ρωσική αεροπορική βάση κοντά στα δυτικά παράλια της χερσονήσου που η Ρωσία προσάρτησε το 2014.

Σύμφωνα με το Κίεβο τα ρωσικά μαχητικά χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο «Σάκι» για τους βομβαρδισμούς της περιοχές της Ζαπορίζια, της Χερσώνας και του Μικολάιβ στη νότια Ουκρανία.

Στο χωριό Νοβοφιοντόροφκα σπίτια και καταστήματα υπέστησαν ζημιές.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 13 τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της περιοχής.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τις εκρήξεις προκάλεσε ανάφλεξη πυρομαχικών και έκανε λόγο για παραβίαση του πρωτοκόλλου ασφαλείας.

Το Κίεβο δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις εκρήξεις ωστόσο με δηλώσεις του στο βρετανικό Sky News υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος ισχυρίστηκε πως πρόκειται για επιχείρηση των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε πως ο πόλεμος δεν θα τελειώσει χωρίς την απελευθέρωση της Κριμαίας.

«Ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και ολόκληρης της ελεύθερης Ευρώπης ξεκίνησε στην Κριμαία και πρέπει να τελειώσει στην Κριμαία με την απελευθέρωση της», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με δημοσκόπηση, οι Ρώσοι πολίτες στηρίζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία σε ποσοστό 69% με μόλις 23% να δηλώνουν κατά.

Την ίδια ώρα 62% των ανδρών λένε πως δεν είναι έτοιμοι να βρεθούν στα πεδία των μαχών, ενώ το ίδιο ποσοστό θεωρεί πως ο πόλεμος στην Ουκρανία εξελίσσεται με επιτυχία.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Ιλινόις: Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι έσπειρε τον τρόμο - 4 νεκροί και 5 πέντε τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον απολογισμό να ανέρχεται στους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες. Ένας 22χρονος ύποπτος συνελήφθη μετ...

Φόρτωση άρθρων...