Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Ηλεία: 37 άτομα με τροφική δηλητηρίαση μετά από πανηγύρι

Σε περιπέτεια υγείας κατέληξε για τους κατοίκους χωριού της Βουπρασίας η συμμετοχή σε πανηγύρι, καθώς 37 άνθρωποι οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υγείας με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Οι κάτοικοι του χωριού συμμετείχαν στο πανηγυρικό εορταστικό τραπέζι που είχε στηθεί στον αύλειο χώρο εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.

Όπως κατήγγειλε στο ilialive.gr κάτοικος του χωριού που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, 37 άτομα, όλοι συνδαιτυμόνες στο ίδιο τραπέζι, λίγη ώρα μετά το γεύμα παρουσίασαν τα πρώτα συμπτώματα, με έντονους πόνους στο στομάχι και την κοιλιακή χώρα.

«Όλοι φάγαμε από το ίδιο φαγητό. Υπήρχε βραστό κρέας και γλυκά. Λίγη ώρα μετά άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα. Έντονη αδιαθεσία, πόνοι στην κοιλιά και 37 άτομα καταλήξαμε στο Κέντρο Υγείας με τροφική δηλητηρίαση. Οι γιατροί που εφημέρευαν μας πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, φαρμακευτική αγωγή και ορούς».

Κάθε ηλικίας οι ασθενείς που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση

Από νωρίς το μεσημέρι, γύρω στη μια, μέχρι και το βράδυ στις οκτώ το Κέντρο Υγείας Βάρδας δέχτηκε δεκάδες κατοίκους ηλικίας από 15 έως 90 ετών με τα ίδια ακριβώς συμπτώματα.

Οι πρώτοι ασθενείς ήταν δύο αδέρφια 15 και 16 ετών και η μητέρα τους. «Αρχικά νομίσαμε ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα. Μόλις όμως άρχισαν να έρχονται και άλλοι ασθενείς, οι οποίοι ήταν όλοι από το ίδιο χωριό και βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι, διαπιστώσαμε αμέσως ότι πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση.

Τα συμπτώματα ήταν έντονα: πόνοι στη κοιλιακή περιοχή, ναυτία, εμετός και διάρροια. Αμέσως παρασχέθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και διαχειριστήκαμε την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας, χωρίς να χρειαστεί καμία διακομιδή.

Οι ασθενείς παρέμειναν στη βραχεία νοσηλεία με ορούς και μόλις ένιωσαν καλύτερα επέστρεψαν όλοι στα σπίτια τους. Πάντως, μέχρι να ενεργήσουν τα φάρμακα υπέφεραν από τους πόνους», είπε στο ilialive o αναπληρωτής διευθυντής του κέντρου υγείας Σταύρος Λεβέντης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πουλήθηκε το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου - Το αγόρασε Τούρκος επενδυτής για να πάρει Golden Visa

Νέο ιδιοκτήτη έχει το σπίτι όπου διέμενε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Πάτρα με τον Μάνο Δασκαλάκη και τα τρία παιδιά τους. Το ακίνητο πέρασε στα χέρια ενός Τούρκου επενδυτή, με σκοπ...

Σκύρος: Οι 65 παράνομοι μετανάστες στο κλειστό γήπεδο - Από που ξεκίνησαν - Πώς μεταφέρθηκαν

Όπως αποκάλυψε το eviaonine στις 4 ξημερώματα εντοπίστηκαν στην παραλία Καρεφλού 65 παράνομοι μετανάστες Συριακής καταγωγής που μεταφέρθηκαν στο κλειστό Γυμναστήριο του νησιού. ...

Φόρτωση άρθρων...