Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ιωάννινα: Η νεκροψία δεν «έδειξε» γιατί πέθανε η 20χρονη φοιτήτρια

Θα χρειαστεί η ολοκλήρωση τόσο των ιστολογικών όσο και των τοξικολογικών εξετάσεων.

Ελλάδα

Επιβεβαιώνει την οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στο άψυχο σώμα της 20χρονης Παρασκευής, χωρίς όμως να δίνει απαντήσεις σε σοβαρά και κρίσιμα ερωτήματα για την κατάρρευση του οργανισμού της και τον θάνατό της.

Θα χρειαστεί η ολοκλήρωση τόσο των ιστολογικών όσο και των τοξικολογικών εξετάσεων, ενώ μείζονος σημασίας αναμένεται να είναι και η μελέτη του ιατρικού φακέλου της 20χρονης φοιτήτριας, με καταγωγή από τη Χίο.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης από τη Θεσσαλονίκη είναι ο τεχνικός σύμβουλος, ο οποίος έδωσε και τα πρώτα στοιχεία από τη νεκροψία-νεκροτομή.

«Αναγνωρίσαμε την οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα για την οποία εισήχθη στο νοσοκομείο και προκάλεσε συστηματική κατάρρευση όλων των οργανικών συστημάτων, με αποτέλεσμα τον θάνατο της 20χρονης. Θα χρειαστεί χρόνος για τα αποτελέσματα των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγιναν όλα όσα έπρεπε για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Θέλουμε να δούμε πώς η αμυγδαλίτιδα προκάλεσε την εικόνα της πλήρους κατάρρευσης. Αυτό μπορεί να προκύψει και από τον ιατρικό φάκελο. Από κει θα προκύψει αν η κατάσταση ήταν τόσο βαριά ή θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί» τόνισε.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε, πλήρης εικόνα για τα αίτια θανάτου της νεαρής κοπέλας θα έχει διαμορφωθεί σε έξι μήνες περίπου. «Στη φάση αυτή, δεν μπορούν να απαντηθούν μείζονα ερωτήματα, όπως αν υπήρξε λανθασμένη εκτίμηση της κλινικής εικόνας της 20χρονης ή δεν αντιμετωπίστηκε επαρκώς από το νοσοκομείο» ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του.

Στο μεταξύ, προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Ιωαννίνων για τη διερεύνηση του αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, σχετικά με τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Στην Εισαγγελία κατατέθηκαν τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα που έκανε το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων αμέσως μετά τον θάνατο της νεαρής κοπέλας από τη Χίο. Αποτέλεσμα ήταν η εισαγγελική διαταγή για την προκαταρκτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση της οικογένειας της αδικοχαμένης κοπέλας για τον ορισμό ή όχι δικού της τεχνικού συμβούλου.

Παράλληλα, με εντολή της 6ης ΥΠΕ διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα. Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουν γιατροί και άλλο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Η κοπέλα κατέληξε μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας στην κλινική ΩΡΛ όπου είχε εισαχθεί με αμυγδαλίτιδα. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, φέρεται να εξετάστηκε και από λοιμωξιολόγο, ενώ είχε υποβληθεί και σε αξονική τομογραφία. Η κατάστασή της, όμως, επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και, μέχρι να μεταφερθεί στη ΜΕΘ, να καταλήξει.

«Ούτε οι ίδιοι οι γιατροί ξέρουν τι συνέβη, αν ήξεραν πιθανόν να είχαν σώσει το παιδί. Το κορίτσι μου ήρθε για να σπουδάσει, ήρθε να δώσει την εξεταστική του και σε δέκα μέρες χάθηκε. Έπαθε αμυγδαλίτιδα, ήμασταν ήσυχοι ότι το παιδί ήταν στο νοσοκομείο. Δεν πέρασε όμως ποτέ ο πόνος και είχε πυρετό μέχρι που τελικά τη χάσαμε. Όταν το μάθαμε, μας έφυγε το τηλέφωνο από τα χέρια. Ο θεράπων ιατρός περιμένει επίσης την ιατροδικαστική εξέταση. Μας καθησύχαζαν για το παιδί, έλεγαν ότι θα του δώσουν διπλές αντιβιώσεις. Το κορίτσι έλεγε πως έχει πόνο στις αμυγδαλές και πυρετό» λέει ο πατέρας της 20χρονης Παρασκευής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Αγιά Σοφιά το 560 μ.Χ.: Το πιο ανατριχιαστικό βίντεο μέσω της τεχνητής νοημοσύνης – Αναβιώνει η Θεία Λειτουργία

Η Τεχνητή Νοημοσύνη «φαντάστηκε» πώς θα ήταν η Αγία Σοφιά του 560 μ.Χ. σε όλη της την δόξα σε μια λειτουργία, κατάμεστη, κατάφωτη, με τον αυτοκράτορα και τους αυλικούς μεγαλοπρεπώς...

Δημήτρης Κόκοτας: Τα πρώτα ευχάριστα νέα για τον αγαπημένο τραγουδιστή - «Αναπνέει μόνος του»

Τα νέα είναι ευχάριστα για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος από την 28η Μαρτίου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» έπειτα από έμφραγμα και...

Φόρτωση άρθρων...