Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ιωάννινα: Στο μικροσκόπιο ο φάκελος νοσηλείας της 20χρονης φοιτήτριας

Ελλάδα

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος της 20χρονης φοιτήτριας, η οποία πήγε στο Nοσοκομείο Ιωαννίνων με αμυγδαλίτιδα και τελικά πέθανε. 

Η οικογένειά της συντετριμμένη αναζητά απαντήσεις για το πώς το κορίτσι από μια απλή αμυγδαλίτιδα, έφυγε από τη ζωή. 
τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας έχει αναλάβει ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος όπως δήλωσε πρέπει να μελετηθεί με πολλή προσοχή ο φάκελος νοσηλείας.

Ο Δημήτρης Γαλεντέρης μιλώντας στο «Open», τόνισε ότι «όπως προκύπτει η πυώδης οξεία αμυγδαλίτιδα με την οποία εισήχθη στο νοσοκομείο η 20χρονη ήταν παρούσα στη νεκροτομή και σε πλήρη εξέλιξη. Όντως υπάρχει αιτιώδης συνάφεια με αυτή την πάθηση και ο θάνατος επήλθε από μια γενικευμένη εξέλιξη στο σώμα της 20χρονης όπου και προκλήθηκαν κάποιες επιπλοκές όπως το σηπτικό σοκ κ.α.».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «πρέπει να μελετηθεί με πολλή προσοχή από τις δικαστικές Αρχές, από τους επιστήμονες και από εμάς ο φάκελος νοσηλείας για να δούμε πώς μια απλή οξεία αμυγδαλίτιδα έφτασε να γίνει μια γενικευμένη πάθηση του σώματος και να επιφέρει τον θάνατο. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε τι αποφάσεις ελήφθησαν και τη χρονική στιγμή που ελήφθησαν. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή ο φάκελος για να εκτιμηθεί τι έγινε».

Όπως είπε ο Δημήτρης Γαλεντέρης, «έχουμε σχηματίσει μια εικόνα, ξέρουμε τι θα ψάξουμε. Προσπαθούμε να καταλάβουμε αν υπάρχει κάποιο σφάλμα των γιατρών αλλά θα πρέπει να έχουμε τον φάκελο στα χέρια μας για να βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χίος: Εντοπισμός 20 μεταναστών που αποβιβάστηκαν στο νησί – Συνελήφθησαν τρεις διακινητές

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη Χίο ενημερώθηκε νωρίς το Σάββατο για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα από τα τουρκικά παράλια στη θαλάσσια περι...

Φόρτωση άρθρων...