Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Χαβάη: Στους 97 νεκρούς αναθεωρήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων της φωτιάς - Στους 31 οι αγνοούμενοι

Πλανήτης

Αναθεωρήθηκε προς τα κάτω ο αριθμός των νεκρών της πυρκαγιάς στη Χαβάη. Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των θυμάτων, 97 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά στο νησί Μάουι.

Ο αριθμός των αγνοουμένων έχει επίσης πλέον μειωθεί στους 31, δήλωσε ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας της Χαβάης, ο Τζος Γκριν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN χθες Παρασκευή.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τζος Γκριν έκανε λόγο για 115 νεκρούς και 66 αγνοούμενους.

«Ο απολογισμός των νεκρών μειώθηκε επειδή έχουμε μαζί μας ανθρωπολόγους του υπουργείου Άμυνας, που είναι σε θέση να κάνουν πιο προχωρημένες αναλύσεις γενετικού υλικού. Μπόρεσαν να εξασφαλίσουν πως δεν θα μπερδέψουμε με τραγικό τρόπο [σ.σ. τα λείψανα] των ανθρώπων που χάσαμε», ανέφερε ο κυβερνήτης.

Στις 8 Αυγούστου η πυρκαγιά εξαπλώθηκε αστραπιαία από τους πρόποδες ηφαιστείου στην πόλη Λαχάινα, καταστρέφοντας ολοσχερώς ή προκαλώντας ζημιές σε κάπου 2.200 κτίρια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Απριλίου

Γεγονότα 1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα 1788: Το Μέριλαντ γίνεται η έβδομη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών 1789: ...

Λετονία: Οι πολίτες καλούνται να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια, με αφορμή την παρ...

Φόρτωση άρθρων...