Σε ψυχιατρική κλινική θα οδηγηθεί, με εισαγγελική εντολή, ο 16χρονος, ο οποίος κατηγορείται για σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο ανήλικος φέρεται να χτύπησε μέχρι λιποθυμίας την μητέρα του και να επιτέθηκε και στην ανήλικη αδελφή του.

Ο ανήλικος Ρουμάνος καταγγέλθηκε για κακομεταχείριση της ίδιας της μητέρας του ενώ φέρεται – σε ένα ακόμα ξέσπασμα βίας – να άρπαξε την 14χρονη αδελφή του και να προσπάθησε να την πνίξει, σύμφωνα με το Cretalive.

Αυτή η επιθετική συμπεριφορά απέναντι στην οικογένεια, όπως υποστήριξε η 36χρονη μητέρα – που βρέθηκε στα δικαστήρια με τον σύντροφό της – είχε επαναληφθεί αρκετές φορές και στο παρελθόν.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τις εισαγγελικές Αρχές στην απόφαση ο 16χρονος να οδηγηθεί σε ψυχιατρική κλινική, προκειμένου να εξεταστεί η κατάστασή του, πριν κριθεί από τη Δικαιοσύνη.

Η μητέρα του, αντιμετωπίζοντας τη βίαιη συμπεριφορά του γιου της, αποφάσισε να καταγγείλει το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα, όπως μεταδίδει το cretapost.gr,.

Η 36χρονη μητέρα του ζήτησε την προστασία εκείνης και της κόρης της, σύμφωνα με το creta24.gr. Στο σπίτι που εκτυλίχθηκε το περιστατικό μένουν η μητέρα, ο 16χρονος γιος της και η 15χρονη κόρη της, αλλά και ο πατριός του 16χρονου και πατέρας της ανήλικης. Ο τελευταίος έλειπε από το σπίτι, όταν εξελισσόταν το περιστατικό.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, η μητέρα είπε ότι και στο παρελθόν ο γιος της είχε επιδείξει βίαιη συμπεριφορά και έκανε λόγο και για θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει.

Σωτήρια ήταν η παρέμβαση ενός γείτονα, ο οποίος μπήκε στο σπίτι της οικογένειας και κατάφερε να προστατεύσει τις δύο γυναίκες μέχρι που έφτασε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, είναι ενδεικτικό ότι ο εισαγγελέας είχε ήδη γνώση προηγούμενων περιστατικών που αφορούν τον 16χρονο.