Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Ισραήλ: Επαναπατρίζονται 81 Έλληνες τουρίστες λέει το ΥΠΕΞ

Ελλάδα

Επαναπατρίζονται 81 Έλληνες τουρίστες, που βρίσκονταν στο Ισραήλ, όπου η Χαμάς εξαπέλυσε το Σάββατο τη μεγαλύτερη επίθεση εδώ και χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι 81 Έλληνες θα πετάξουν για Αθήνα απευθείας με προγραμματισμένη πτήση απόψε το βράδυ ενώ για τους υπόλοιπους 68, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η επιστροφή τους να γίνει με ασφάλεια στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους Έλληνες επισκέπτες που βρίσκονται στην περιοχή.

Από τα 149 καταγεγραμμένα άτομα, τα 81, που ήταν μέρος δύο οργανωμένων εκδρομών, βρίσκονται ήδη στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, από όπου θα πετάξουν για Αθήνα απευθείας με προγραμματισμένη πτήση της El Al, στις 21:30, απόψε.

Για τους υπόλοιπους μεμονωμένους επισκέπτες καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η επιστροφή τους να γίνει με ασφάλεια στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

«Καθαρίζουν εν ψυχρώ παιδάκια και γυναίκες» – Συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα από το Ισραήλ

«Μπαίνουν μέσα στο σπίτι και σκοτώνουν εν ψυχρώ κυρίως γυναίκες, παιδιά» συγκλονίζει Έλληνας που ζει στο Ισραήλ, περιγράφοντας τον τρόμο και τη δραματική κατάσταση που επικρατεί μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς το Σάββατο.

«Η κατάσταση εδώ είναι πάρα πολύ δύσκολη. Από χθες στις 6:30 το πρωί βρισκόμαστε σε ένα καταφύγιο με τα δύο πιτσιρίκια. Καταφύγιο εδώ είναι ένα δωμάτιο του σπιτιού που είναι φτιαγμένο από μπετόν» περιγράφει ο κ. Μάκης Λεβής, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η κρεβατοκάμαρα του παιδιού είναι φτιαγμένη από μπετόν οπότε όλοι μπαίνουμε μέσα σε αυτό. Το δωμάτιο έχει μια πόρτα που κλείνει αεροστεγώς. Αυτό είναι το καταφύγιο. Ουσιαστικά είμαστε κλεισμένοι μέσα σε ένα σπίτι επειδή πέφτουν συνεχώς ρουκέτες, έχουμε άγνωστο αριθμό τρομοκρατών μέσα στο κράτος του Ισραήλ ακόμα οι οποίοι κυκλοφορούν με καλάζνικοφ και καθαρίζουν εν ψυχρώ κυρίως παιδάκια και γυναίκες» συγκλονίζει.

Όπως λέει, «οι τρομοκράτες αυτοί είναι έξω στους δρόμους, τώρα έχουν μπει μέσα σε οικισμούς ενώ χθες έκαναν επίθεση ταυτόχρονη σε 22 οικισμούς».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λάρισα: Υπό κράτηση άνδρας που μαχαίρωσε τον αδελφό του, ένα φίλο του και ένα αγοράκι

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στον Ανακριτή, ο 41χρονος Λαρισαίος σε βάρος του οποίου από την αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρω...

Κλειστά τα καταστήματα λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς - Ποια λειτουργούν

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Τρίτη του Πάσχα -λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς- τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, ωστόσο κάποια καταστήματα θα είναι κ...

Φόρτωση άρθρων...