Η σημερινή ημέρα χαρακτηρίζεται από έντονη αστάθεια και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει τη χώρα αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα, με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς βόρειους ανέμους, ενώ από αύριο θα αρχίσει σταδιακή βελτίωση του καιρού, κυρίως στο Αιγαίο.
Το βαρομετρικό χαμηλό που προέρχεται από τα βόρεια Βαλκάνια ενισχύει τους βοριάδες, οι οποίοι από απόψε το βράδυ θα φτάσουν στα 7-8 μποφόρ στο βόρειο Ιόνιο και αργότερα θα επεκταθούν στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, καθώς και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Η νύχτα προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων.
Οι καταιγίδες σήμερα θα είναι έντονες, ειδικά σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, όπως και στο δυτικό, κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, με πιθανή χαλαζόπτωση και αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν έως τις πρώτες ώρες του Σαββάτου, με μετατόπιση προς τη θάλασσα και περιοχές όπως οι Σποράδες, η Εύβοια, η Θεσσαλία και η Χαλκιδική.
Στην Αττική, η ηλιοφάνεια θα διαρκέσει μέχρι αργά το μεσημέρι με θερμοκρασίες έως 34-35 βαθμούς Κελσίου, όμως από το βράδυ θα σχηματιστούν καταιγιδοφόρα σύννεφα και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις που θα συνεχιστούν έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου. Στη Θεσσαλονίκη ήδη παρατηρούνται βροχές, ενώ αναμένονται καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια τμήματα και γύρω από τη Χαλκιδική, με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων και έντονης ηλεκτρικής δραστηριότητας.
Παρά την κακοκαιρία, η χώρα παρουσιάζει διττή εικόνα όσον αφορά τις θερμοκρασίες: Ανατολικά και νότια θα επικρατήσει ζέστη 34-36 βαθμών, καθώς το κύμα κακοκαιρίας δεν έχει επηρεάσει σημαντικά αυτές τις περιοχές. Αντίθετα, στα δυτικά και βόρεια η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 28-30 βαθμούς Κελσίου.
Αύριο, η αστάθεια θα περιοριστεί κυρίως σε περιοχές της ανατολικής και νότιας Θεσσαλίας, της Εύβοιας, των Σποράδων και της Χαλκιδικής, όπου θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες έως το μεσημέρι. Στη συνέχεια, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, με πιθανές τοπικές βροχές σε Πελοπόννησο και Κρήτη και ενίσχυση των βοριάδων που θα αυξήσουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
Νέο έκτακτο δελτίο καιρού
Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Πέμπτη 11-06-2026 στις 11:30 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.
Επισημαίνεται πως στις περιοχές με ισχυρά φαινόμενα προστέθηκε η Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο (παράγραφοι ε και στ)
Πιο συγκεκριμένα:
Επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα Παρασκευή (12-06-2026) στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια), μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.
Αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. Στη Μακεδονία σήμερα Παρασκευή από τις μεσημβρινές έως τις βραδινές ώρες, εκτός από την περιοχή της Χαλκιδικής και της ανατολικής Μακεδονίας, όπου τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες ώρες του Σαββάτου,
β. στη Θεσσαλία και στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου σήμερα Παρασκευή από τις μεσημβρινές έως τις βραδινές ώρες,
γ. στις Σποράδες και την Εύβοια από το βράδυ της Παρασκευής έως και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου,
δ. στην ανατολική Στερεά σήμερα Παρασκευή από τις απογευματινές έως τις βραδινές ώρες,
ε. στη Θράκη από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου,
στ. στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Λήμνου) από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.
Ηλεία: Αυτοκίνητο τούμπαρε και κατέληξε σε αυλή σπιτιού
Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κερατέα: Επιχείρησαν πάνω από 60 πυροσβέστες και εναέρια μέσα
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις