Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Καιρός: Έρχονται σφοδρές βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα εκτός από τον Έβρο - Πιθανές πλημμύρες

Ελλάδα

Οι πρώτες φθινοπωρινές βροχές ετοιμάζονται να καταφθάσουν στη χώρα μας σε λίγα 24ωρα. Η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού ξεκινά με ισχυρούς ανέμους το Σαββατοκύριακο, με την κακοκαιρία να ξεκινά με σφοδρές βροχοπτώσεις από τη Δευτέρα και να διαρκεί έως την Τρίτη.

Σύμφωνα με σε ανάρτησή του Meteo: «Από το συνολικό ύψος βροχής σε χιλιοστά που προβλέπει το αριθμητικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr μέχρι την Τρίτη 5/9, φαίνεται ότι η περιοχή του Έβρου θα είναι από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας μας που δεν θα δεχθεί βροχοπτώσεις».

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Στροφή 180 μοιρών ετοιμάζεται να κάνει ο καιρός αφού μία κακοκαιρία αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Όπως τόνισε στην πρωινή ενημέρωση, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο καιρός θα θυμίσει προχωρημένο φθινόπωρο, Οκτώβριο ακόμη και Νοέμβριο.

«Από τις αρχές της άλλης εβδομάδας, δηλαδή τη Δευτέρα και στη συνέχεια, περιμένουμε μια ιδιαίτερα σημαντική κακοκαιρία. Θα θυμίσει ο καιρός προχωρημένο φθινόπωρο, δηλαδή Οκτώβριο – Νοέμβριο. Θα έχουμε πολλές βροχές, επικίνδυνες βροχές, δεν αποκλείεται να έχουμε και πλημμυρικά επεισόδια. Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα. Θα χτυπήσει ολόκληρη τη χώρα. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα ξεκινήσει από τα Βαλκάνια και θα καταλήξει προς τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου», σημείωσε.

Η κακοκαιρία αυτή θα κρατήσει «από Δευτέρα μέχρι τουλάχιστον και την Πέμπτη. Θα βρεθούμε σε κλοιό κακοκαιρίας», τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Σίγουρα θα επανέλθουμε και πάλι σε πιο φυσιολογικές συνθήκες. Απλά να πούμε ότι είναι μια εποχή που είναι πολύ θερμές οι θάλασσές μας και άρα σίγουρα τα φαινόμενα που θα προκύψουν θα είναι αρκετά επικίνδυνα», κατέληξε ο μετεωρολόγος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Greek Mafia: Στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία 8 συλληφθέντων για δολοφονίες και εμπρησμούς

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία των 8 συλληφθέντων για συμμετοχή σε σπείρα της Greek Mafia, που κατηγορούνται για δολοφονίες, βόμβες και εμπρησμούς. Οι συλλήψεις ξ...

Φόρτωση άρθρων...