Παρασκευή
02 Οκτωβρίου 2026

Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια – Τι ισχύει σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Ελλάδα

Σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκαλεί η κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα, με τους θυελλώδεις ανέμους να έχουν οδηγήσει σε απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση,  από το λιμάνι του Πειραιά  δεν θα πραγματοποιηθούν τα πρωινά δρομολόγια προς τις Κυκλάδες, ενώ το απαγορευτικό παραμένει σε ισχύ έως τη νεότερη ενημέρωση, μετά την έκδοση του νέου δελτίου καιρού, περίπου το μεσημέρι.

Τι ισχύει με τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού, ενώ διαφορετική είναι η εικόνα για τα «δελφίνια». Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν με ταχύπλοο καλούνται να επικοινωνούν προηγουμένως με την εταιρεία τους, καθώς ορισμένες πραγματοποιούν κανονικά τα δρομολόγια, ενώ άλλες έχουν προχωρήσει σε αναστολές.

Ακυρώσεις δρομολογίων καταγράφονται και στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την εκτέλεση των πρωινών αναχωρήσεων.

Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια προς Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν προγραμματισμένες αναχωρήσεις έως το μεσημέρι.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλούνται να επικοινωνούν με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες ή τα κατά τόπους λιμεναρχεία πριν από τη μετάβασή τους στα λιμάνια, καθώς τα δεδομένα ενδέχεται να αλλάξουν ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών και την ένταση των ανέμων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σφοδρή κακοκαιρία στην Κρήτη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Μυλοποτάμου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Μυλοποτάμου, έπειτα από την καταστροφική κακοκαιρία που σάρωσε την Κρήτη. Η απόφαση εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος του δήμου και αφορά τ...

Φόρτωση άρθρων...