Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Άριελ»: Έπεσαν δέντρα σε αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη – Πλημμύρισαν δρόμοι στη Λήμνο (Photos)

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Άριελ» σε Θεσσαλονίκη και Λήμνο. Σε μία μεγάλη λίμνη μετατράπηκε η οδός Εγνατία στο ύψος της Καμάρας λόγω της βροχόπτωσης αλλά και των βουλωμένων φρεατίων, ενώ έντονο μποτιλιάρισμα παρατηρείται σε πολλούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το GRTimes, μετ’ εμποδίων γίνεται η κίνηση των αυτοκινήτων στην οδό Εγνατία στο ύψος της Καμάρας καθώς τα νερά της βροχής που δεν μπορούν να απορροφηθούν από τα βουλωμένα, από τα φύλλα και απορρίμματα φρεάτια, έχουν πλημμυρίσει σχεδόν το μισό πλάτος του δρόμου.

Κακοκαιρία «Άριελ»: Προβλήματα σε Θεσσαλονίκη και Λήμνο

Αποτέλεσμα της παραπάνω κατάστασης είναι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο ρεύμα προς δυτικά να γίνεται με δυσκολία, ενώ το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο για τους πεζούς οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις βλέποντας τη λίμνη μπροστά τους αναγκάζονται να περπατούν για αρκετά μέτρα στη μέση του δρόμου μέχρι να μπορέσουν να διασχίσουν κάποιο κομμάτι του, που δεν έχει νερά.

Κακοκαιρία «Άριελ»: Προβλήματα σε Θεσσαλονίκη και Λήμνο

Τα αυτοκίνητα που περνούν από το σημείο, σηκώνουν τόσα νερά που ξεπερνούν το ύψος του πεζοδρομίου. Η συνεχόμενη βροχόπτωση οδήγησε πολλούς Θεσσαλονικείς στην απόφαση να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους για να μεταβούν στην εργασία τους ή να μετακινηθούν για κάποιον άλλον λόγο, με αποτέλεσμα η κίνηση μέχρι και αυτήν την ώρα να είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε πολλούς κεντρικούς δρόμους.

Ζημιές στα αυτοκίνητα από πτώσεις δέντρων

Από πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές σε σταθμευμένα ΙΧ οχήματα, αλλά και σε καταστήματα.  
Συγκεκριμένα λίγο πριν το τέλος της οδού Μοναστηριού, οι ισχυροί άνεμοι κατεδάφισαν κυριολεκτικά μια τζαμαρία καταστήματος αθλητικών ειδών, τα θρύψαλα της οποίας σκορπίστηκαν στο πεζοδρόμιο. 

Οι υπάλληλοι του καταστήματος κατέβασαν τα στόρια της συγκεκριμένης πρόσοψης, ενώ ευτυχώς από το συμβάν δεν τραυματίστηκε κανείς.

Κακοκαιρία «Άριελ»: Προβλήματα σε Θεσσαλονίκη και Λήμνο

Πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση

Σημαντικό πρόβλημα ηλεκτροδότησης αντιμετώπισαν όμοροι δήμοι της Θεσσαλονίκης από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Άριελ», τα οποία αντιμετωπίζονται μέχρι αυτή την ώρα από κλιμάκια των δημοτικών αρχών και της Πολιτικής Προστασίας. Τα πιο σημαντικά προβλήματα, εντοπίστηκαν από χθες το βράδυ στον δήμο Θέρμης και συγκεκριμένα στις Τοπικές Κοινότητες των Ταγαράδων, των Βασιλικών και της Νέας Ραιδεστού, καθώς δύο κολώνες της ΔΕΗ εκ των οποίων η μία αποτελούσε και υποσταθμό πήραν φωτιά έπειτα από βραχυκύκλωμα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι η παραπάνω κοινότητες και να χρειαστεί η άμεση επέμβαση κλιμακίων του ΔΕΔΔΗΕ που μέχρι και πριν από λίγο συνεχίζουν να αποκαθιστούν τις βλάβες. Ανάλογα ζητήματα ηλεκτροδότησης αν και μικρότερης έκτασης λόγω της κακοκαιρίας αντιμετώπισε και ο δήμος Βόλβης.

Κατέπεσε κολώνα στη Μηχανιώνα

Σύμφωνα με όσα μετέφερε στο GRTimes o εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θερμαϊκού, Θωμάς Μπίρος, τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο δήμος από την κακοκαιρία ήταν μικρής σημασίας: «Είχαμε μια πτώση κολώνας του ΟΤΕ στη Μηχανιώνα και μια προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στην περιοχή της Επανομής. Κάτι άλλο που να οφείλεται στην κακοκαιρία δεν είχαμε», τόνισε ο Θωμάς Μπίρος. 

Ακόμα, ο δήμαρχος Λαγκαδά έκανε λόγο για πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση του δήμου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κακοκαιρία «Άριελ»: Προβλήματα σε Θεσσαλονίκη και Λήμνο

Λήμνος: Πλημμύρισαν δρόμοι στη Λήμνο

Η κακοκαιρία «Άριελ» επηρέασε την Λήμνο, όπου το μεσημέρι της Πέμπτης υπήρξε απότομη επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και κεραυνούς.

Η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι στο νησί και να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο. Η Οδός Γαροφαλλίδου έκλεισε λίγη ώρα μετά την έναρξη της βροχόπτωσης, ενώ το Τρίφωτο τα και Καραμανλίδικα είναι κάποια από τα σημεία που μετατράπηκαν σε… παράκτιες περιοχές.

Κακοκαιρία «Άριελ»: Προβλήματα σε Θεσσαλονίκη και Λήμνο

Προβλήματα καταγράφηκαν και στην περιοχή του ΚΤΕΛ, αλλά λιγότερα συγκριτικά με άλλες περιοχές.

Όπως αναφέρει το limnosfm100.gr, συνεργεία του Δήμου, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται στους δρόμους και προσπαθούν να επέμβουν όπου είναι εφικτό.

Κακοκαιρία «Άριελ»: Προβλήματα σε Θεσσαλονίκη και Λήμνο

Στο μεταξύ, το Τοπικό κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες και να μην κυκλοφορούν αν δεν είναι άκρως απαραίτητο.

Κακοκαιρία «Άριελ»: Προβλήματα σε Θεσσαλονίκη και Λήμνο

Μήνυμα του 112 στη Λήμνο για «επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα»

Μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Λήμνου, λόγω της κακοκαιρίας «Άριελ» που βρίσκεται σε εξέλιξη και πλήττει περιοχές της χώρας.

Το μήνυμα προειδοποιεί τους πολίτες ότι αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) έως τις πρώτες βραδινές ώρες της Πέμπτης και γίνεται η σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων, κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες της Πέμπτης, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το απόγευμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρώτη καταδίκη για την τραγωδία στο Μάτι: Φυλάκιση δύο ετών με αναστολή στον πρώην διοικητή του ΕΣΚΕ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον πρώην διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), Ιωάννη Φωστιέρη, για τη φωτιά στ...

Έρχονται ισχυρές καταιγίδες με κεραυνούς και χαλάζι - Έξι περιοχές στο επίκεντρο

Σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων αναβαθμίζεται το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη (18.0424), με το νέο «κύμα» κακοκαιρίας να καταφτάνει με ισχυρ...

Αυτές είναι οι 198 «απάτητες παραλίες» της Ελλάδας - Μπαίνουν σε καθεστώς απόλυτης προστασίας

Υπογράφηκε σήμερα (19.4.2024) από τον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οπ...

Φόρτωση άρθρων...