Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Daniel»: Συνολικά 130 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 126 αναπνευστικών λοιμώξεων

Συνολικά 130 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 126 αναπνευστικών λοιμώξεων καταγράφηκαν μετά την κακοκαιρία «Daniel».

Καταγράφηκαν 37 νέα κρούσματα λοίμωξης αναπνευστικού και 36 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα για τους πλημμυροπαθείς.

«Στις 26 δομές υγείας του ΕΣΥ προσήλθαν 1.152 άτομα το τελευταίο 24ωρο. Αναφέρονται 37 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού και 36 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Συνολικά έχουν διαγνωστεί 130 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 126 κρούσματα του ανώτερου αναπνευστικού. Ο αριθμός αυτών των κρουσμάτων δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς είναι αναμενόμενος για την εποχή», τόνισε η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Αναφορικά με τις νοσηλείες, υπάρχει μία επιπλέον στη Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και μία στην Καρδίτσα. Μέχρι τώρα τα επιβεβαιωμένα παθογόνα είναι σαλμονέλα, εντεροπαθογόνο E.coli, ροταϊός και κλωστρίδιο. «Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας κανενός ασθενή που νοσηλεύεται και δεν έχουμε μέχρι τώρα συρροές κρουσμάτων σε καμία περιοχή», πρόσθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Προστατευτικά υλικά θα μοιραστούν στους πολίτες

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη ανακοίνωσε ότι θα μοιραστούν 25.000 γαλότσες και προστατευτικές στολές στους πολίτες προκειμένου να μην μολύνονται από τα λιμνάζοντα νερά που υπάρχουν στην περιοχή. Κάλεσε τους πολίτες να περιμένουν τις επόμενες δυο ημέρες, όπου θα υπάρχει εντατικός ρυθμός διανομής προστατευτικών υλικών, αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη, και μετά να πάνε να δουν σε τι κατάσταση είναι τα σπίτια τους.

Σχετικά με την υδροδότηση, την Τετάρτη ελήφθησαν 40 νέα δείγματα και δεν υπάρχει στους δήμους καμία μεταβολή με τα όσα ανακοινώθηκαν χθες για την καταλληλότητα του νερού, είπε. Σημείωσε ότι από αύριο η ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με την ποιότητα και καταλληλότητα του νερού θα γίνεται ανά δημοτικό διαμέρισμα.

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει η ανίχνευση προνυμφών στα λιμνάζοντα ύδατα και γίνονται παρεμβάσεις, ώστε να μειωθεί η μολυσματικότητα των λιμνάζων υδάτων σε όλη την περιοχή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών στο ΥΠΕΣ: Βρέθηκε σπασμένη η κλειδαριά του γραφείου – Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση

H διάρρηξη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, καταγγέλθηκε χθες βράδυ στις αστυνομικές αρχές από τον διευθυντή εκλογών της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία στεγάζ...

Ασπρόπυργος: Πυρκαγιά στην Περιφερειακή Αιγάλεω – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε χαμηλή βλάστηση στην Περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο Αττικής. Άμεση είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Για την κατάσβεσή της επιχειρ...

Φόρτωση άρθρων...