Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Καταιγίδες και κεραυνοί στην Αττική - Tα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά στο Λεκανοπέδιο

Ελλάδα

Με καταιγίδα και αρκετούς κεραυνούς από την κακοκαιρία Elias «ξύπνησε» η Αττική, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα. Παράλληλα όπως ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά στο λεκανοπέδιο καθώς τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ύφεση των φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική μέχρι και τις 6 το πρωί είχε δεχθεί ελάχιστες κλήσεις για άντληση υδάτων από Μαρούσι, Παλλήνη, Βριλήσσια και Πεντέλη. Η κακοκαιρία Elias που ξεκίνησε την επέλασή της την Δευτέρα, κυρίως στα Καλάβρυτα, το Αίγιο, την Κορινθία και τα Τρίκαλα, έφτασε στην Αθήνα γύρω στις 2 τα ξημερώματα, με έντονη βροχόπτωση και κεραυνική δραστηριότητα να «χτυπάει» αρχικά τον Πειραιά, τη Νίκαια, το Κερατσίνι, το Πέραμα και το Φάληρο και στη συνέχεια και άλλες περιοχές στα νότια προάστια όπως ο Άλιμος και η Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη έντονη βροχόπτωση και καταιγίδες σημειώνονται το πρωί της Τετάρτης στη Στερεά Ελλάδα, τη Φωκίδα, την Εύβοια και την Ευρυτανία. Βρέχει, επίσης, στην ορεινή Κορινθία αλλά και στα ανατολικά της Αχαΐας ενώ για τη Θεσσαλία σημείωσε ότι δεν αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα.

Κατά τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, η βροχή θα συνεχιστεί μέχρι και μετά τις 7 το πρωί αλλά με μειούμενη ένταση καθώς σύμφωνα με τις καταγραφές από τα ραντάρ οι έντονες βροχοπτώσεις μετατοπίζονται στην υπόλοιπη Στερεά, τη βόρεια Πελοπόννησο και την βόρεια Εύβοια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μενίδι: Ανατριχιάζει το ντοκουμέντο από την επίθεση του πρώην συζύγου της 40χρονης μια εβδομάδα πριν από την δολοφονία της

Σοκ προκαλεί το νέο βίντεο-ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας, στο οποίο ακούγεται ο 50χρονος εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης να την απειλεί πως θα την σκοτώσει, μία εβ...

Φόρτωση άρθρων...