Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Η κακοκαιρία «Elias» σαρώνει την Εύβοια: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και σπίτια - Εγκλωβίστηκαν κάτοικοι σε χωριό

Ελλάδα

Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) εστάλη λίγο μετά τις 10 το πρωί σήμερα στο Μαντούδι Εύβοιας από το 112 προειδοποιώντας τους κατοίκους για τον κίνδυνο υπερχείλισης χειμάρρων, ενώ στα δύο έχει κοπεί το Δερβένι καθώς λόγω κατολισθήσεων το χωριό δεν έχει πρόσβαση. Αυτή την ώρα δυνάμεις της πολιτικής προστασίας μεταβαίνουν στην περιοχή, καθώς υπάρχουν εγκλωβισμένοι πολίτες.

Στη Βόρεια Εύβοια υπήρξαν ραγδαίες βροχοπτώσεις με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, με συνέπεια να πλημμυρίσουν σπίτια και οι κλήσεις στην Πυροσβεστική υπηρεσία να είναι συνεχείς.

Χαοτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας. Το νέο κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε νωρίς τα ξημερώματα της Τετάρτης 27/9 όπου υπήρχαν έντονοι κεραυνοί και ραγδαίες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, σπίτια, να “φουσκώσει” ο ποταμός Κηρέας και κεντρικοί δρόμοι να είναι αδιάβατοι.

Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή. Έχουν σημειωθεί κατολισθητικά φαινόμενα μικρής όμως κλίμακας, ενώ καλείται η πυροσβεστική για να απομακρύνει δέντρα που έχουν ξεριζωθεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο: Πώς θα υπολογίζεται και ποιοι υπάλληλοι θα είναι δικαιούχοι

Το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής το οποίο θα εφαρμόζεται στους φορείς του Δημοσίου παρουσίασαν η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμ...

Τράπεζες: Πότε κλείνουν λόγω Πάσχα - Τι προβλέπεται για μισθοδοσία και πληρωμές

Κλείνουν για έξι μέρες οι τράπεζες λόγω του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς. Η καταβολή του Δώρου Πάσχα δεν πρόκειται να επηρεασθεί από αυτές τις τροποποιήσεις, ...

Φόρτωση άρθρων...