Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τετάρτη η πιο δύσκολη μέρα - Οι δρόμοι θα μετατραπούν σε παγοδρόμια

Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου για πορεία της κακοκαιρίας «Ελπίδα» έκρουσε ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, τονίζοντας ότι η Τετάρτη και η Πέμπτη θα είναι οι πιο δύσκολες.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, οι περιοχές που καλύφτηκαν με χιόνι και ακόμα δεν έχουν καθαριστεί, τις επόμενες ώρες θα μετατραπούν σε παγοδρόμια.

«Η Τετάρτη θα είναι η δυσκολότερη μέρα μετά την κακοκαιρία λόγω παγετού. Η θερμοκρασία σήμερα δεν είχε πέσει πολύ χαμηλά λόγω νεφώσεων, ωστόσο αύριο επειδή ο καιρός έχει ανοίξει θα έχουμε μια ανέφελη νύχτα και στις περιοχές που είναι χιονοκαλυμμένες η θερμοκρασία θα πέσει πάρα πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Επομένως το πρωί της Τετάρτης, θα έχουμε ισχυρό παγετό. Οι επιφάνειες θα παγώσουν. Δυστυχώς πολλές περιοχές δεν έχουν καθαριστεί και το χιόνι είναι άφθονο μέσα στο δρόμο» υπογράμμισε ο ίδιος.

«Πιο ασφαλείς θα είμαστε όταν το χιόνι λιώσει. Το φρέσκο χιόνι μπορεί να το περπατήσει κάποιος, ο πάγος δεν αντιμετωπίζεται. Ειδικότερα, επισήμανε, την Τετάρτη οι δρόμοι θα μετατραπούν σε παγοδρόμια. Τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται με παγετό», τόνισε ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μέσα στους 10 χειρότερους χιονιάδες η κακοκαιρία «Ελπίδα»

Σχετικά με το εάν είναι ο χειρότερος χιονιάς των τελευταίων ετών, ο κ. Λαγουβάρδος είπε: «Όχι δεν είναι ο χειρότερος χιονιάς των τελευταίων χρόνων που είχαμε, αλλά είναι μέσα στους 10 χειρότερους χιονιάδες, όπως η Μήδεια. Με τη διαφορά ότι τώρα είχαμε και χιονοκαταιγίδες»

«Προειδοποιήσαμε από πριν ότι θα είχαμε αστάθεια με έντονες καταιγίδες. Όλα τα προβλέψαμε. Μια χιονοκαταιγίδα δημιουργεί πολλά τοπικά προβλήματα και ισχυρή χιονόπτωση», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Σχετικά οι ήπιες θερμοκρασίες έκανε το χιόνι πιο βαρύ. Οι χιονοκαταιγίδες έκαναν το πρόβλημα μεγαλύτερο. Τα προγνωστικά εργαλεία πρόβλεψαν και την αστάθεια που είχαμε με κεραυνούς και αστραπές είχαμε χιονοστρόβιλους» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ: «Παρουσίαση πρότασης για το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική»

Εκδήλωση με θέμα «Πρόταση ΟΝΝΕΔ για το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική» διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ στην Αθήνα. Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Υπουργός Κοινωνικής Συν...

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού - Εντοπίστηκαν κινητά, ναρκωτικά και μαχαίρι

Επιχείρηση στις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποίησε τα ξημερώματα η Δίωξη Ναρκωτικών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ., της Ο.Π.Κ.Ε. και δυο αστυνομικών σκύλων. Κατά τη διά...

Δημήτρης Καφαντάρης: Όταν συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις της Ε.τ.Π. ως «Εθνική Ελλάδος» οι επιτυχίες είναι σημαντικές

Η Τροπολογία η οποία κατατέθηκε από την Ελληνική Αντιπροσωπεία, επί της γνωμοδότησης «Δέσμη μέτρων για τη διεύρυνση 2023 - Δυτικά Βαλκάνια, Τουρκία» σχετικά με τη σύλληψη του εκλεγ...

Φόρτωση άρθρων...