Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Κακοκαιρία Εύβοια: Η «οδύσσεια» της κ. Παναγιώτας – Το 2021 κάηκε το σπίτι της και το 2023 βούλιαξε στις λάσπες

Η γυναίκα που έγινε πρωτοσέλιδο πριν από δύο χρόνια, ζει έναν νέο εφιάλτη από τις πλημμύρες

Ελλάδα

Η μια καταστροφή μετά την άλλη ταλαιπωρεί τους κατοίκους της Εύβοιας, οι οποίοι ενώ μετρούν ακόμα τις πληγές τους από την πυρκαγιά του 2021, είδαν πριν λίγες μέρες τις περιουσίες τους να θάβονται κάτω από τις λάσπες.

Η κυρία Παναγιώτα είχε γίνει «σύμβολο» των καταστροφικών πυρκαγιών της Εύβοιας με την φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, στην οποία αποτυπωνόταν η αγωνία και η οδύνη της, να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Την φωτογραφία επέλεξε ο Guardian σε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τα γεγονότα που καθόρισαν την Ευρώπη τα τελευταία 50 χρόνια.

Ωστόσο η κυρία Παναγιώτα βίωσε και το 2023 τον πόνο της καταστροφής, καθώς αυτή τη φορά οι φονικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου χτύπησαν με μανία τη βόρεια Εύβοια, όπου μεταξύ των χωριών που θάφτηκαν στη λάσπη και οι Γουβιές.

Το evima.gr δημοσιεύει φωτογραφία της κυρίας Παναγιώτας που προσπαθεί να συμμαζέψει όσα άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Σε φωτογραφία που δημοσιεύει το τοπικό μέσο φαίνεται να συνομιλεί με τον βουλευτή Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Ζεμπίλη για τη νέα συμφορά που βρήκε το χωριό της. 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χανιά: Διασώθηκε τουρίστρια που τραυματίστηκε ανήμερα του Πάσχα σε φαράγγι και δεν μπορούσε να περπατήσει

Μια 26χρονη Καναδή κάλεσε σε βοήθεια το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, καθώς τραυματίστηκε στο πόδι στο φαράγγι Αυλάκι, κοντά στη μονή Γουβερνέτου, στα Χανιά της Κρήτης. Σύμφω...

Φόρτωση άρθρων...