Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Συγκλονιστικό βίντεο από drone δείχνει τις καταστροφές στη Σητεία

Ελλάδα

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι στην Κρήτη μετά τη θεομηνία που άφησε πίσω της δύο νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές. Τα ορμητικά νερά κατέστρεψαν περιουσίες καθώς μέσα σε λίγη ώρα χάθηκαν κόποι ετών. 

Συγκλονιστικές οι νέες εικόνες από τη Σητεία δείχνουν τα τρομακτικά ύψη βροχής.  

Πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν εκατοντάδες μέτρα και κατέληξαν μέσα στο λιμάνι. Στην περιοχή Βάγκα με την επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας απεγκλωβίστηκε κατάκοιτος άνδρας από το σπίτι του που είχε πλημμυρίσει. 

Οι εικόνες από κάθε γωνιά της πόλης, δείχνουν το χάος που έφερε η κακοκαιρία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα λέει ο δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης, «το φαινόμενο που είχαμε στη Σητεία δεν ήταν μόνο ακραίο αλλά και πρωτόγνωρο». Ενδεικτικό της πρωτοφανούς βροχόπτωσης ήταν πως «η μέτρηση από τον σταθμό στο αεροδρόμιο Σητείας ήταν 1.778 χιλιοστά βροχής σε τέσσερις ώρες. Η βροχή που πέφτει μέσα σε πέντε χρόνια στη Σητεία έπεσε σε τέσσερις ώρες. Καταλαβαίνετε το τι ζημιές έχουν προκληθεί».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ακόμα και το ειδικό μηχάνημα που είναι εγκατεστημένο στο αεροδρόμιο Σητείας για την μέτρηση της ποσότητας βροχής, μετά τα 300 χιλιοστά, σταμάτησε να μετράει.

Ο κ. Ζερβάκης επισημαίνει ότι το μέγεθος της κατάστασης είναι αδύνατο να αποτυπωθεί στις φωτογραφίες και θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Ο ίδιος απευθύνει έκκληση υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν δεν βοηθήσει η πολιτεία άμεσα καταστράφηκε ο τόπος».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Πρόκειται για μεγάλη δικαστική πλάνη - Δεν ζητήσαμε ελαφρυντικά

Την έκπληξή του για την απόφαση του δικαστηρίου για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, εξέφρασε ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, προσθέτοντας πως δεν θα ζητήσει χορήγηση ελαφρυντικών για την 35...

Ισόβια κάθειρξη για την Ρούλα Πισπιρίγκου - Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ...

Φόρτωση άρθρων...