Τετάρτη
28 Φεβρουαρίου 2024

Κακοκαιρία: Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση στον πάγο (Video)

Ελλάδα

Οι ειδικοί μίλησαν στο «LIVE NEWS» στο MEGA και εξηγούν πως πρέπει να ετοιμαστούμε για την οδήγηση στο χιόνι, εάν είναι εντελώς απαραίτητο να κινηθούμε.

Κρίσιμος παράγοντας είναι τα ελαστικά, ενώ απαραίτητο είναι να ξέρουμε πως μπαίνουν οι αλυσίδες στο αυτοκίνητό μας για να μην παγώσουμε προσπαθόντας να τις βάλουμε. 

Επίσης, θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως η κίνηση στον πάγο και με αλυσίδες δεν είναι εύκολη. Όταν βάλουμε μπροστά, η εκκίνηση να γίνεται προσεκτικά.

Απαραίτητο είναι πάντα να έχουμε κατά νου πως όλες οι κινήσεις πρέπει να γίνονται απαλά, σαν να έχουμε ένα αυγό ανάμεσα στο πόδι και τα πεντάλ.

Οι αποστάσεις φρεναρίσματος είναι μεγαλύτερες και αυτό πρέπει να το υπολογίσουμε.

Προετοιμασία όμως χρειάζεται και στο σπίτι. Για να μην παγώσουν τα υδραυλικά πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας.

Όσοι έχουν γλάστρες στα μπαλκόνια καλό είναι να τις σκεπάσουν, ενώ καλό είναι πάντα να έχουμε νερό, κεριά ή φακούς για ενδεχόμενες διακοπές στα δίκτυα.

Προσεκτική προετοιμασία χρειάζεται και για να μη παγώσει η αυλή ή το μπαλκόνι μας, ρίχνοντας αλάτι.

Εναλλακτικές μέθοδοι που προτείνουν ιστοσελίδες έχουν ως μέσο αποπαγοποίησης το ξύδι ή ακόμα και την ζάχαρη.

Δείτε το βίντεο του MEGA:
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνήγορος του Πολίτη: Καταγγελίες για σοβαρή κακοποίηση ηλικιωμένων στα γηροκομεία - «Μας έπιασε η ψυχή μας με αυτά που είδαμε»

Παραμέληση ηλικιωμένων, κακή ιατρική περίθαλψη που φτάνει μέχρι την πρακτική της καθήλωσης στο κρεβάτι, απαξιωτική συμπεριφορά, κακή υγιεινή και διατροφή είναι μερικές από τις αναφ...

Φόρτωση άρθρων...