Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Άλκης Καμπανός: Οι γονείς του μηνύουν τρεις ιατροδικαστές

Μήνυση σε βάρος τριών ιατροδικαστών, οι οποίοι κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, υπέβαλαν οι γονείς του αδικοχαμένου φοιτητή.

Στην προφορική μήνυση που υποβλήθηκε διά τους συνηγόρου τους Αλέξη Κούγια ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, στρέφονται κατά των ιατροδικαστών Κατερίνα Αποστολίδου, Δημήτρη Γαλεντέρη και Γρηγόρη Λέων.

Οι εν λόγω ιατροδικαστές στις καταθέσεις τους είχαν πάρει αποστάσεις από το περιεχόμενο της ιατροδικαστικής έκθεσης, την οποία συνέταξε η συνάδελφός τους Λήδα Κοβάτση ως προς τα αίτια θανάτου του 19χρονου. Οι τρεις ιατροδικαστές διατύπωσαν την επιστημονική τους άποψη, ότι το χτύπημα στην μηριαία αρτηρία ήταν αυτό που προκάλεσε τον θάνατο του Άλκη, ενώ η Λήδα Κοβάτση κάνει λόγο για συρροή κακώσεων στα κάτω άκρα και το κεφάλι.

Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, η οικογένεια του 19χρονου υπέβαλε μήνυση για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της απάτης ενώπιον δικαστηρίου, ζητώντας να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης τα πρακτικά της δίκης με το περιεχόμενο των καταθέσεών τους και των ιατροδικαστικών γνωματεύσεων, που συνέταξαν.

Ένταση στη δικαστική αίθουσα

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, που καταλόγισαν στην πολιτική αγωγή «ένδεια επιχειρημάτων», ενώ ακολούθησε ένταση στην δικαστική αίθουσα.

Η δίκη των δώδεκα κατηγορουμένων για τη δολοφονική επίθεση στον Άλκη Καμπανού και την παρέα του διεκόπη για τις 24 Απριλίου, οπότε αναμένεται να καταθέσει ο τελευταίος μάρτυρας υπεράσπισης, ένας πραγματογνώμονας επί τεχνικών ζητημάτων. Στη συνέχεια, αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των δώδεκα κατηγορουμένων.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ρομπότ Σοφία έκλεψε τις εντυπώσεις στο Ηράκλειο - Δέχτηκε... προξενιά και αποθέωσε την Κρητική κουζίνα

Τις εντυπώσεις και στο Ηράκλειο, όπου βρέθηκε για την 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής, έκλεψε το ρομπότ Σοφία. Από την πρώτη στιγμή της άφιξής της στο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκ...

Πυρκαγιές: Διαφορετικές εστίες στον Ασπρόπυργο – Κατάσβεση στους Δελφούς

Διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς έχουν ξεσπάσει στη θέση Σοφό Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες πυρκαγιάς σε οικοπεδικούς χώρους στο Σοφό Ασπροπ...

Φόρτωση άρθρων...