Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Καπραβέλος για έξαρση γρίπης: Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Ελλάδα

«Ελπίζω τα δύσκολα να είναι πίσω μας και έτσι φαίνεται, είμαι αισιόδοξος» ανέφερε ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Ωστόσο ο κ. Καπραβέλος, αναφερόμενος στην έξαρση που παρατηρείται στα κρούσματα του κορωνοϊού και της γρίπης αλλά και την έλλειψη κλινών στις ΜΕΘ Παίδων, τόνισε ότι ανησυχεί για τα παιδιά και εκτίμησε ότι ίσως η Επιτροπή των Ειδικών θα έπρεπε να σκεφτεί και να αποφασίσει την παράταση των σχολικών διακοπών. Να μην ανοίξουν δηλαδή τα σχολεία τη Δευτέρα, καθώς εκτιμά ότι κάτι τέτοιο πιθανόν να επιτείνει τα πρόβλημα και να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των ασθενών και δη των παιδιών για νοσηλείες σε ΜΕΘ, κάτι που πέρασε η Βρετανία τους περασμένους μήνες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Καπραβέλος, ναι μεν υπάρχει υπάρχει των κρουσμάτων κορωνοϊού, ωστόσο σε σχέση με πέρυσι έχει περιοριστεί η πίεση στα νοσοκομεία αλλά και τα βαριά περιστατικά που καλούντα να αντιμετωπίσουν οι γιατροί. Σχετικά με την νέα παραλλαγή του κορωνοϊού φαίνεται να μην προκαλεί μεγάλη νοσηρότητα, ωστόσο επανακάμπτει το εμβόλιο και υπάρχουν περισσότερα κρούσματα.

Ο κ. Καπραβέλος επανέλαβε αρκετές φορές πως οι αρμόδιοι της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγείας θα πρέπει να αποφασίσουν την συνέχιση των σχολικών διακοπών και την μετάθεση του χρόνου επαναλειτουργίας των σχολείων και της διεξαγωγής των μαθημάτων τουλάχιστον για μια εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...