Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Γιώργος Καραϊβάζ: Τα σενάρια που εξετάζει η Aστυνομία για την πρόβα θανάτου των εκτελεστών

Ελλάδα

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Eκατοντάδες βίντεο στα οποία είχαν καταγραφεί κινήσεις τόσο του λευκού βαν όσο και της μοτοσικλέτας εξέταζαν οι αστυνομικές Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι την ίδια ακριβώς διαδρομή που έκαναν την ημέρα της δολοφονίας την είχαν διανύσει και την ακριβώς προηγούμενη ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία είναι δύο. Το πρώτο σενάριο θέλει τους δύο δράστες να πηγαίνουν στην περιοχή για να κάνουν την τελική πρόβα και να εξετάσουν το πως θα προσεγγίσουν και θα δολοφονήσουν τον δημοσιογράφο και στη συνέχεια να μελετήσουν τον τρόπο διαφυγής τους.

Το δεύτερο σενάριο αναφέρεται σε αποτυχημένη απόπειρα, καθώς εκείνη την ημέρα ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε φύγει περίπου 30 λεπτά νωρίτερα από τον τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο εργαζόταν. Σύμφωνα με την Aστυνομία, αυτό είναι και το επικρατέστερο σενάριο.

Τα πακιστανικά τηλέφωνα

Οι δύο συλληφθέντες είχαν φροντίσει να προμηθευτούν πακιστανικά τηλέφωνα προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί από την αστυνομία στις συνεννοήσεις τους.

Συγκεκριμένα, πέντε ημέρες πριν τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ένας από τους δράστες αγόρασε νέα κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM που ήταν δηλωμένες στα ονόματα ξένων πολιτών.

Οι έρευνες των Αρχών στρέφονται στο μαγαζί από το οποίο τα προμηθεύτηκαν, καθώς κι εάν το κατάστημα από το οποίο τα αγόρασαν συνδέεται με άτομα της νύχτας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Βασικός κατηγορούμενος 31 ετών, άρχισε να αυτοτραυματίζεται στα χέρια, στο άκουσμα ότι παραμένει προφυλακιστέος μαζί με άλλους τρεις εκ των 67 συλληφθέντων, ενώ είκοσι αφέθηκαν ελ...

Φόρτωση άρθρων...