Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Κάρυστος: Μαίνεται η φωτιά - Οι φλόγες κινούνται προς τα χωριά Καλαμάκι και Σχίζαλι (συγκλονιστικά βίντεο)

Το πρόβλημα εντοπίζεται και στη Πρινιά

Ελλάδα

Συνεχίζουν μέσα σε δυσμενείς συνθήκες και ενώ έχει πέσει το σκοτάδι την μάχη με την φωτιά οι πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύονται συνεχώς. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evia online η φωτιά πέρασε από το χωριό Πρινιά και κατευθύνεται τώρα τα χωριά Καλαμάκι και Σχίζαλι. 

 

Εν τω μεταξύ στην Αμυγδαλια επέστρεψαν οι κάτοικοι που είχαν αυτοβούλως εγκαταλείψει το χωριό και σβήνουν τις τελευταίες μικροεστίες μαζί με τους πυροσβέστες.

Κάηκε ένας στάβλος ενώ το σπίτι που ήταν από πάνω δεν έπαθε σοβαρές ζημιές. Οι κάτοικοι της Πρινιάς έχουν μετακινηθεί προς την Κάρυστο σε συγγενικά τους πρόσωπα για να περάσουν το βράδυ.

«Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο, έχει απλώσει η φωτιά, σχεδόν χωρίς αντίσταση, διότι οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Μιλάμε για 8 – 9 μποφόρ – οι ριπές του ανέμου μπορεί σε κάποια σημεία να είναι τεράστιες. Τα εναέρια μέσα παρότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις. Η φωτιά έχει περάσει μέσα από οικισμούς, έχει κάψει ιδιοκτησίες και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις δήλωσε ο κ. Κελαϊδίτης μιλώντας στην ΕΡΤ στις 16:30 του Σαββάτου, ενώ πρόσθεσε:

«Λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε γιατί στην περιοχή επικρατεί ένας πανικός αυτή τη στιγμή. Ευτυχώς δεν έχει κινδυνεύσει κάποιος άνθρωπος, αλλά όπως καταλαβαίνετε σε αυτές τις συνθήκες η κατάσταση δεν μπορεί να είναι εύκολα προβλέψιμη».

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο: Πώς θα υπολογίζεται και ποιοι υπάλληλοι θα είναι δικαιούχοι

Το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής το οποίο θα εφαρμόζεται στους φορείς του Δημοσίου παρουσίασαν η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμ...

Φόρτωση άρθρων...