Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Καταδίωξη φορτηγού στην εθνική οδό – Μετέφερε 181.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα

Ελλάδα

Σε καταδίωξη εξελίχθηκε ο έλεγχος ενός φορτηγού στα διόδια των Αφιδνών στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.

Όπως αποδείχθηκε το φορτηγό μετέφερε χιλιάδες λαθραία καπνικά προϊόντα ενώ ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και εξαφανίστηκε πηδώντας την περίφραξη της εθνικής οδού.

Όλα ξεκίνησαν στο πλαίσιο διενέργειας κοινών ελέγχων του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και κλιμακίου Υπουργείου Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης (6-4-2023) στα διόδια Αφιδνών στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Η καταδίωξη

Οι αστυνομικοί κάλεσαν σε έλεγχο τον οδηγό διερχόμενου φορτηγού, ωστόσο αυτός δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις και πάτησε γκάζι.

Μόλις αντιλήφθηκε ότι το περιπολικό της Τροχαίας τον ακολουθεί, ακινητοποίησε σε κοντινή απόσταση το φορτηγό και διέφυγε πεζός, υπερπηδώντας τη συρμάτινη περίφραξη της Εθνικής Οδού.

tsigara_fortigo

Το φορτηγό μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού που ανέλαβε την υπόθεση.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο μεταφορικό φορτηγό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 181.000 καπνικά προϊόντα διαφόρων μαρκών, τα οποία όπως διαπιστώθηκε δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης που πιστοποιεί την τήρηση της νόμιμης εμπορίας τους και της είσπραξης των φόρων από το Ελληνικό Δημόσιο.

Επίσης, το φορτηγό κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς προϊόντων εγκλήματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επτά συλλήψεις το βράδυ της Ανάστασης για κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών και εκρηκτικών υλών

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προχώρησαν το βράδυ της Ανάστασης στη σύλληψη επτά ατόμων καθώς κατά την διάρκεια ελέγχων βρέθηκαν στην κατοχή τους πλήθος εκρηκτικών κ...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 7 Μαΐου, γιορτάζουν οι: Λαμπροτρίτη Ραφαέλα, Ραφαέλλα, Ραφαήλα, Ραφαηλία, Ραφαήλ, Ραφαήλος, Ραφαέλος Νικόλαος, Νικόλας, Νίκος, Νικολός, Νικολής, Νικολάκης, Ν...

Φόρτωση άρθρων...