Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Κάτοικοι Ματιού: «Για εμάς δεν έγινε καμία επιχείρηση απεγκλωβισμού»

Ελλάδα

Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από τη μαύρη επέτειο της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, της φωτιάς που έχασαν τη ζωή τους 104 άνθρωποι.

Μια θλιβερή επέτειος που φέτος συνέπεσε με το ξέσπασμα μεγάλων πυρκαγιών σε όλη τη χώρα, αλλά και την τεράστια επιχείρηση διάσωσης το Σάββατο 19.000 ανθρώπων, όταν εκτιμήθηκε ότι η φωτιά θα τους απειλήσει.

Ένας από τους κατοίκους του Ματιού, και μέλος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων που συστάθηκε μετά την τραγωδία, ο Πέτρος Δεμέναγας, μιλώντας στο ΜEGA, αναφέρθηκε στην τακτική των εκκενώσεων που ακολουθείται, στην κριτική που γίνεται και στο ότι ποτέ στο Μάτι δεν ειδοποιήθηκε κανείς για αυτό που έρχεται.

«Βλέπουμε 19.000 διασώθηκαν στη Ρόδο, οι 16.000 με αυτοκίνητα και 3.000 από τη θάλασσα. Εμάς εδώ μας άφησαν στο έλεος, δεν ήρθε κανένα Λιμενικό, δεν ήρθε καμία Αστυνομία, δεν βοήθησε, δεν έγινε καμία διάσωση. Διάσωση την οποία όφειλαν να κάνουν η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, πόρτα-πόρτα», ανέφερε ο Πέτρος Δεμέναγας.

Kάτοικοι Ματιού: «Καλύτερα να σιωπούν όσοι απαξιώνουν την τακτική των εκκενώσεων»

Στο πλαίσιο της δίκης για την τραγωδία στο Μάτι, μετέφερε ακόμη το αίτημα των κατοίκων για αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της Επιτροπής Πληγέντων Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας σε αναρτήσεις τους στο Twitter αναφέρουν: «Οι 104 νεκροί της πυρκαγιάς στο Κόκκινο Λιμανάκι και στο Μάτι, καθώς & οι συγγενείς τους, πολύ θα ήθελαν να υπήρχε το 112 και μια έγκαιρη εκκένωση... Δεν τους έδωσε, όμως, κανείς αυτή την ευκαιρία, την ευκαιρία να επιβιώσουν».

«Επομένως, καλύτερα να σιωπούν από ντροπή όσοι εύκολα απαξιώνουν την τακτική των εκκενώσεων», καταλήγει το μήνυμα των μελών της επιτροπής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τροχαίο στη Βούλα: Η Αστυνομία αναζητά πληροφορίες για τη φονική παράσυρση της 72χρονης από μοτοσικλέτα

Η Ελληνική Αστυνομία αναζητά πληροφορίες σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στη περιοχή της Βούλας, κατά το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα...

Ρέθυμνο: Επιχείρηση για τη διάσωση Γερμανίδας τουρίστριας στο Φαράγγι Πλατανίων

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε το μεσημέρι η Πυροσβεστική, καθώς μία 54χρονη ενώ έκανε πεζοπορία σε μονοπάτι τραυματίστηκε. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί να συνεχίσει την πορεία...

Πάτρα: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τεσσάρων συλληφθέντων που διακινούσαν ναρκωτικά σε ανηλίκους (Photos)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε...

Φόρτωση άρθρων...