Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Κατρίνης: «Η πολιτική συναλλαγή Νέας Δημοκρατίας και Ελληνικής Λύσης υπονομεύει τους θεσμούς»

Tην τοποθέτηση του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκου Βελόπουλου, στη Βουλή σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης. 

«Δεν θα σχολιάσω την παραληρηματικού χαρακτήρα και ύφους ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά και φαντάζομαι ούτε η τελευταία που συμβαίνει σε αυτήν εδώ την Αίθουσα και δεν τυχαίνει. Είναι στρατηγική του συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου να διανθίζει τις ομιλίες του με ατάκτως ερριμμένες σκέψεις, με επιθέσεις και όλα αυτά τα οποία υποβιβάζουν τον δημόσιο διάλογο και τον πολιτικό βίο», τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Και βεβαίως, δεν θα σχολιάσω την προσπάθεια ιδεολογικοποίησης της επιλογής που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, της επιλογής των προσώπων που απαρτίζουν τα μέλη των ανεξάρτητων αρχών, όπως ατυχώς προσπάθησε ο προλαλήσας Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Όμως επειδή μιλάμε για τυχαίο ή μη κι επειδή εδώ εμείς ευθέως και εγκαίρως καταγγείλαμε το γεγονός ότι επισπεύστηκε χρονικά μια διαδικασία, στην οποία όχι τυχαία κάποιοι βρέθηκαν μαζί και δίπλα, δεν είναι σίγουρα τυχαίο το γεγονός ότι ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Βελόπουλος, που μιλάει σε κάθε νομοσχέδιο, δεν ζήτησε να πάρει τον λόγο όταν σε αυτήν εδώ την Αίθουσα συζητήσαμε τη νομοθετική ρύθμιση για τον αποκλεισμό των εγκληματικών οργανώσεων από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου. Δεν είναι τυχαίο ότι σε όποιο νομοσχέδιο βρέθηκε απομονωμένη η Νέα Δημοκρατία, γιατί έγινε και επίκληση αυτού του στοιχείου την προηγούμενη τετραετία, αυτό το νομοσχέδιο με τις συναθροίσεις ψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το κόμμα της Ελληνικής Λύσης», ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Δεν είναι τυχαίο ότι, ενώ ο ίδιος ο κ. Βελόπουλος όλο το προηγούμενο διάστημα στο θέμα των υποκλοπών ήταν λάβρος και ζητούσε, όπως ζητούσαν όλα τα κόμματα πλην της Νέας Δημοκρατίας, να χυθεί άπλετο φως στη σκοτεινή υπόθεση των υποκλοπών, ξαφνικά έρχεται και τι κάνει; Εξιλεώνει, ξελασπώνει την Κυβέρνηση στην προσπάθεια που επιχείρησε και πέτυχε να μπλοκάρει την ΑΔΑΕ από μια απόφαση που ήταν εισήγηση και πιθανότατα θα οδηγούσε σε απόφαση -αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ -για επιβολή προστίμου στη ΕΥΠ γιατί δεν συνεργάστηκε στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

«Εδώ, λοιπόν, το τι έλεγε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πριν από τις εκλογές γι’ αυτό το θέμα που εκθέτει διεθνώς τη χώρα και το τι έπραξε, συμπράττοντας σε αυτή την απόφαση, όπου εγείρονται και ζητήματα συνταγματικότητας, δεν μας ξενίζει, γιατί θέλω να θυμίσω τι έλεγε ο κ. Βελόπουλος από τις 16 Σεπτεμβρίου του 2007 μέχρι τις 21 Μαΐου του 2012 για τη Νέα Δημοκρατία και τι έπραξε την αμέσως επόμενη, όταν προσχώρησε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας», συμπλήρωσε ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Άρα, πολιτική συναλλαγή τότε, πολιτική συναλλαγή και τώρα. Εμείς λοιπόν το στηλιτεύουμε, το λέμε ευθέως και όλα είναι πλέον ανοικτά και φανερά, όση λάσπη και αν προσπαθεί να ρίξει ατυχώς ο κ. Βελόπουλος», κατέληξε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...