Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Καβάλα: Ισόβια στον 55χρονο που δολοφόνησε τη σύζυγό του μέσα στο φαρμακείο της

Η δολοφονία της 43χρονης Άιντα από τον 55χρονο σύζυγό της σόκαρε το πανελλήνιο. Το βίντεο-ντοκουμέντο της δολοφονίας σε φαρμακείο της Καβάλας πάγωσε ολόκληρη τη χώρα. 

Η 43χρονη Άιντα βρίσκει τον θάνατο από τα χέρια του συζύγου της, με τον ίδιο να προσπαθεί αρχικά να συσκοτίσει το χώρο του εγκλήματος αλλά αργότερα να ομολογεί και να οδηγείται στη φυλακή.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το φονικό, συγγενείς και φίλοι της άτυχης φαρμακοποιού περιμένουν να ακούσουν την απόφαση των δικαστών, με τον καθ’ ομολογία δράστη να δηλώνει μετανιωμένος και να επιμένει ότι δεν είχε προσχεδιάσει τα όσα έκανε, όπως είχε πει αμέσως μετά την προφυλάκισή του και στο Live News.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο 55χρονος είπε πως θόλωσε όταν άκουσε την γυναίκα του να εμμένει στην απόφασή της, για διαζύγιο. Υποστήριξε ότι θυμήθηκε τότε τον χωρισμό των γονιών του και βγήκε εκτός εαυτού, χωρίς να μπορεί να ελέγξει τις αντιδράσεις του.

Ήταν 5 Μαΐου του 2022. Ο καθ’ ομολογία δράστης ακολουθεί σε αυτό το σημείο την Άιντα στο δωματιάκι του φαρμακείου και την πνίγει, όπως έχει παραδεχτεί, με τα ίδια του τα χέρια. Αμέσως μετά καταγράφεται να σέρνει τη σορό της.

Ήταν οι στιγμές που ο 55χρονος προσπαθούσε να σκεφτεί τις επόμενες κινήσεις του, τότε που έδειχνε να έχει συνειδητοποιήσει πλήρως αυτό που μόλις είχε κάνει. Μετά την προσπάθεια να φοβίσει την 43χρονη με τα μπράτσα του, μετά την κίνηση να τη φιλήσει και την γυναίκα να τον απωθεί. Έχει παραμείνει μόνος στο φαρμακείο, λίγα μόνο μέτρα από τη σορό της, να ψάχνει τα συρτάρια, να κρατάει το κεφάλι του και λίγο αργότερα να έχει βάλει ένα γκρι ανοιχτό πουκάμισο, πάνω από τη μαύρη μπλούζα που φορούσε κατά την διάρκεια του εγκλήματος.

Το βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Live News σήκωσε ένα κύμα οργής και στο χωριό του 55χρονου, με συγγενείς και φίλους του, να παραμένουν συγκλονισμένοι.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια της αδικοχαμένης φαρμακοποιού χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του 55χρονου προκλητική κατά τη διάρκεια της δίκης.

«Την ώρα της απολογίας του γέλασε πέντε φορές ενώ δεν δάκρυσε ποτέ. Προσέβαλε τη μνήμη της γυναίκας του. Σκότωσε τη γυναίκα του, τη μητέρα των παιδιών του για δεύτερη φορά. Την πρώτη με τα ίδια του τα χέρια και τη δεύτερη με τα λόγια του στο δικαστήριο», είπε ο Μανώλης Βονικάκης, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τη δολοφονία, οι σκέψεις όλων εκείνων που γνώριζαν το ζευγάρι γυρνούν πάντα στα δύο μικρά παιδιά που είχαν αποκτήσει και έμειναν ορφανά, με τον πατέρα τους στην φυλακή και τη μητέρα τους δολοφονημένη από εκείνον.

«Η αδερφή μου δεν γυρίζει πίσω»

Τελικά, το δικαστήριο επέβαλε στον 55χρονο γυναικοκτόνο ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Μιλώντας στο MEGA ο αδερφός της Άιντα δήλωσε πως νιώθει ικανοποίηση με την έκβαση της υπόθεσης, ωστόσο η αδερφή του δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.

«Αισθάνομαι ικανοποιημένος. Ευτυχώς η δικαιοσύνη πίσω. Η αδερφή μου δεν γυρίζει πίσω, έφυγε… Είμαι χαρούμενος πως ο Θεός έβαλε το χέρι του και σήμερα μαζί με τον δικηγόρο μου και όσους ήταν δίπλα μας ακούσαμε τα λόγια στο δικαστήριο, ήταν αυτό που ακριβώς θέλαμε να ακούσουμε», δήλωσε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα το Σάββατο, λόγω εκδηλώσεων για την Ολυμπιακή Φλόγα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στην Αθήνα λόγω εκδηλώσεων για την παράδοση - παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. ...

Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ: «Παρουσίαση πρότασης για το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική»

Εκδήλωση με θέμα «Πρόταση ΟΝΝΕΔ για το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική» διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ στην Αθήνα. Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Υπουργός Κοινωνικής Συν...

Μήνυση στην αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου καταθέτει ο Δασκαλάκης - Την κατηγορεί για ψευδή κατάθεση

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε λυγμούς όταν...

Φόρτωση άρθρων...