Χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με διάσπαρτες εστίες, καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά τις 4 το απόγευμα στα Μεταξάτα Κεφαλονιάς. Η εικόνα δείχνει βελτιωμένη, ωστόσο οι Αρχές παραμένουν σε ετοιμότητα.
Νωρίς το απόγευμα μήνυμα εστάλη από το «112», το οποίο καλούσε τους κατοίκους των περιοχών Κλείσματα, Κοριάννα και Μεταξάτα να εκκενώσουν προς Αργοστόλι.
«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κοριάννα Κλείσματα και Μεταξάτα της νήσου Κεφαλληνίας απομακρυνθείτε προς Αργοστόλι», ανέφερε το μήνυμα.
Η Πυροσβεστική προχώρησε στην ενίσχυση των δυνάμεις της στο σημείο, ειδικά μετά τη διακοπή της αεροπυρόσβεσης, με στόχο να σβήσει η φωτιά πιο γρήγορα. Η απόφαση αυτή κρίθηκε αναγκαία, καθώς μπορεί να υπάρξουν αναζωπυρώσεις από τις διάσπαρτες εστίες.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 56 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων, μεταξύ τους 18 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 5 οχήματα που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη.
Παράλληλα, συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες των ΟΤΑ. Μέχρι τη δύση του ήλιου πετούσαν 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.
Τι είπε ο 32χρονος Σύρος που επιτέθηκε σε γυναίκες στο Αιγάλεω και έβαλε φωτιά στον Υμηττό
Φωτιά στα Μεταξάτα Κεφαλονιάς – Μήνυμα του 112 για εκκένωση
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις