Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Κέρκυρα: Άλογο πέθανε παρατημένο, χωρίς τροφή και νερό (Photos)

Ελλάδα

Ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης ζώου καταγράφηκε στη χώρα μας, καθώς ένα άλογο πέθανε παρατημένο από τον ιδιοκτήτη του, χωρίς τροφή και νερό για ημέρες ολόκληρες.

Το περιστατικό κακοποίησης σημειώθηκε στο Σιδάρι στην Κέρκυρα, με τις καταγγελίες να κάνουν λόγο για ένα άλογο σκελετωμένο, το οποίο έμεινε χωρίς φαγητό και νερό μέσα στον ήλιο, με αποτέλεσμα να μην αντέξει και να αφήσει την τελευταία του πνοή. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, παρά το γεγονός ότι κάποιοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες που το βρήκαν σε άθλια κατάσταση, του έδωσαν νερό και τοποθέτησαν ομπρέλες στο σημείο, για να του παρέχουν σκιά, δεν κατάφεραν, τελικά, να το κρατήσουν ζωντανό.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι κλήθηκε κτηνίατρος, ο οποίος ανέφερε ότι είχε πάει και τις προηγούμενες ημέρες επειδή το ζώο ήταν άρρωστο.

Ακόμα, καταγγέλλεται ότι, παρουσία του κτηνιάτρου, ο ιδιοκτήτης παραδέχθηκε ότι το άλογο ήταν δικό του, αν και προηγουμένως υποστήριζε στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν ότι δεν ήταν.

Σε ανάρτησή της, μία από τις γυναίκες που προσπάθησαν να κρατήσουν ζωντανό το άμοιρο ζώο, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πότε και ποιος θα αναλάβει επιτέλους την ευθύνη για τα ζώα σε αυτό το νησί; Στο Σιδάρι πολλοί άνθρωποι από το παρακείμενο ξενοδοχείο προσπάθησαν να βοηθήσουν το άλογο που πεθαίνει από τη ζέστη.

Προσπάθησαν να του παράσχουν σκιά και νερό. Δεν υπήρχε σκιά γι’ αυτό. Κανένα καταφύγιο, καμία στέγη για να μπορέσει να ξεφύγει από τον ήλιο. Ποιος ιδιοκτήτης θα μπορούσε να αφήσει ένα ζώο εκεί; Κλήθηκε η αστυνομία – ήρθαν και είπαν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Το άλογο πέθανε υποφέροντας. Ποιος είναι τελικά υπεύθυνος για αυτό; 

Τα ζώα πρέπει να πεθαίνουν τελικά χωρίς κανένας να νοιάζεται; Ακόμα και η αστυνομία; Για τον ιδιοκτήτη πρέπει να επιβληθεί ποινή και να μη του επιτρέπεται να διατηρεί ζώα μέχρι το τέλος της ζωής του! Παρακαλώ κοινοποιήστε το παντού και ελπίζω κάποιος να κάνει κάτι σε αυτό το Νησί!».

Κέρκυρα: Άλογο πέθανε παρατημένο, χωρίς τροφή και νερό

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΓΣΕΕ: Ανακοίνωσε γενική απεργία στις 17 Απριλίου

Απόφαση για διεξαγωγή γενικής απεργίας στις 17 Απριλίου έλαβε η ΓΣEΕ όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή λίγη ώρα μετά την ομιλία Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο για αύξηση του κατώτατ...

Φόρτωση άρθρων...