Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Κηδεία τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ στο κέντρο της πρωτεύουσας έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 

Η έλευση του μεγάλου αριθμού επισήμων για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου συνοδεύεται και από αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Από το Σάββατο που έχουν φτάσει οι πρώτοι υψηλοί προσκεκλημένοι έχει στηθεί ένα μεγάλο δίχτυ ασφαλείας, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, υπηρεσία φύλαξης «υψηλών» προσώπων, τόσο με ένστολους αστυνομικούς όσο και αστυνομικούς με πολιτικά.

Χρησιμοποιούνται και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, ελικόπτερα αλλά και drones.

Έκδοση NOTAM για την κηδεία

Την Κυριακή εκδόθηκε NOTAM, η οποία προβλέπει, για συγκεκριμένες ώρες, σήμερα, κλείσιμο του εναέριου χώρου του κέντρου των Αθηνών και της Βόρειας Αττικής, για την κηδεία.

Συγκεκριμένα απαγορεύονται οι πτήσεις drones από τις 04:00 έως τις 17:00 στον εναέριο χώρο του κέντρου της Αθήνας, της Τανάγρας, του Τατοΐου και στην περιοχή της Δεκέλειας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας από νωρίς το πρωί. Από τις 6 το πρωί, οπότε ξεκίνησε το προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, μέχρι  και τις 14:00 διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της οδού Μητροπόλεως, και σε τμήμα των οδών Αιόλου και Ερμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η πρόσβαση στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού, όπου βρίσκεται η σορός του τέως βασιλιά, θα είναι ελεύθερη, έως τις 11:00 π.μ. της Δευτέρας, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό θα έχουν αυστηρά οι προσκεκλημένοι της οικογένειας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που θα βρίσκονται και έξω από το κτήμα Τατοΐου και θα επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους έχουν ονομαστική πρόσκληση.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στoν προβλήτα του λιμανιού, λόγω των ισχυρών ανέμων (Video&Photos)

Ατύχημα με θαλαμηγό σημειώθηκε στις Σπέτσες λόγω των ισχυρών ανέμων. Πολυτελές σκάφος χτύπησε στον προβλήτα του λιμανιού εξαιτίας των πολλών μποφόρ. Από το ατύχημα δεν έχει τραυ...

Φόρτωση άρθρων...