Κυριακή
16 Ιουνίου 2024

Κηφισιά: Παραμένει στο νοσοκομείο ο 9χρονος που καταπλακώθηκε από πόρτα - Τι αναφέρει ο δικηγόρος του εργολάβου

Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του 9χρονου μαθητή που καταπλακώθηκε από καγκελόπορτα σε σχολείο στην Κηφισιά. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι η έρευνα για το τι συνέβη με την καγκελόπορτα του δημοτικού σχολείου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Mιλώντας στο MEGA, η οικογένεια των τριών εργολάβων που ανέλαβαν να βάλουν την καινούρια πόρτα στο σχολείο λένε πως αυτή τη στιγμή προτεραιότητα όλων είναι η υγεία του ανήλικου αγοριού. 

«Είμαστε πάρα πολύ στεναχωρημένοι με το παιδάκι. Έχουμε προσπαθήσει πολλές φορές να επικοινωνήσουμε με τους γονείς του, δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμα. Θέλουμε πολύ να μιλήσουμε μαζί τους και να είναι καλά το παιδί. Η αλήθεια θα φανεί στο δικαστήριο», αναφέρει το περιβάλλον των εργολάβων.

Ειδικός πραγματογνώμονας που έχει οριστεί θα εξετάσει τι ακριβώς συνέβη και η σιδερένια πόρτα των 150 κιλών καταπλάκωσε ένα παιδάκι 9 ετών. Ποιος έχει την ευθύνη και τι πήγε τόσο λάθος;

«Έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση στην παρούσα φάση. Οι εντολείς μου δεν έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του κατηγορουμένου», ανέφερε ο δικηγόρος των εργολάβων.

Η πλευρά των εργολάβων ισχυρίζεται ότι η κατασκευή δεν είχε ολοκληρωθεί πλήρως. Ότι δόθηκαν τα κλειδιά στους υπεύθυνους του δημοτικού σχολείου, ωστόσο όπως λένε, είχαν ενημερώσει ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί γιατί έπρεπε να γίνει σκυροδέτηση.

«Δεν έχω στην παρούσα φάση πρόσβαση στην δικογραφία, δεν έχω επαρκή ενημέρωση, δεν είμαι σε θέση να τοποθετηθώ σε ό,τι αφορά τους εντολείς μου. Ό,τι αφορά τώρα τις αιτίες του ατυχήματος και οι ίδιοι απορούν», συμπλήρωσε ο δικηγόρος των εργολάβων.

«Διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή ότι η πόρτα είναι ασφαλής»

Το σχολείο διαψεύδει τους ισχυρισμούς των εργολάβων. Λένε ότι στο σημείο δεν είχε μπει καμία κορδέλα και δεν ενημέρωσε κανείς για την επικινδυνότητα.

«Διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή ότι η πόρτα είναι ασφαλής, τελείωσαν οι διεργασίες, μπορούν να την χρησιμοποιήσουν και για αυτό η πόρτα χρησιμοποιήθηκε, γιατί αν τους έλεγαν όχι, υπήρχαν και άλλες δύο πόρτες που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν», ανέφερε ο Δημήτρης Πολυχρονίδης, πρόεδρος συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αμαρουσίου.

Οι τρεις εργολάβοι μετά το αυτόφωρο αφέθηκαν ελεύθεροι και σύμφωνα με τον δικηγόρο τους επισκέφτηκαν το νοσοκομείο για να δουν τον 9χρονο μαθητή και να μιλήσουν με τους γονείς του.

«Το μέγιστο είναι σε ό,τι αφορά τους εντολείς μου η υγεία του ανήλικου μαθητή. Αυτό προέχει. Προσπαθούν να βοηθήσουν, να συνδράμουν, όχι μόνο οικονομικά, για την γρήγορη ανάρρωση του ανήλικου μαθητή. Έχουν επισκεφτεί το νοσοκομείο, θα είναι δίπλα του. Θα τον ξανά επισκεφτούν, ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα», συμπλήρωσε ο δικηγόρος των εργολάβων.

Η έρευνα συνεχίζεται ώστε να αποδοθούν ευθύνες για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν ένα 9χρονο παιδάκι στο νοσοκομείο.

Τι ισχυρίζεται η πλευρά του εργολάβου που έκανε τις εργασίες στο σχολείο

O δικηγόρος του εργολάβου και των άλλων κατηγορουμένων, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης, μίλησε στο «Live News» στο MEGA για την υπόθεση.

«Η θέση τους είναι πως δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία. Υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες που έχουν πει να μην γίνει χρήση της πόρτας. Κλειδώθηκε η πόρτα και δόθηκε εντολή στους υπευθύνους να μην χρησιμοποιηθεί. Υπήρχαν προστατευτικές κορδέλες και εντολή να μην γίνει χρήση της πόρτας. Ο εργολάβος είναι πιστοποιημένος. Αν υπήρχαν ευθύνες των εργολάβων ο εισαγγελέας θα έστελνε απευθείας την εκδίκαση της υποθέσεως. Ο εργολάβος είναι επαγγελματίας 40 χρόνια», ανέφερε ο δικηγόρος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν χρυσή αλυσίδα από ανήλικη και τσάντα από 61χρονο -Τρεις συλλήψεις

Αστυνομικοί της διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν χθες το βράδυ νεαρό ημεδαπό, ο οποίος από κοινού με συνεργό του, αφαίρεσαν από πεζή ανήλικη ημεδαπή μία χρυσή αλυσί...

Ξάνθη: Το ΙΧ πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με το λεωφορείο

Το δυστύχημα συνέβη όταν το ΙΧ αυτοκίνητο πέρασε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, και συγκρούσθηκε μετωπικά με το λεωφορείο, λίγο μετά το βενζιν...

Φόρτωση άρθρων...