Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Κίμωλος: Δύο τουρίστες χάθηκαν στη θάλασσα και βρέθηκαν στη Μήλο

Ελλάδα

Σε περιπέτεια εξελίχθηκε η βόλτα με βάρκα που θέλησαν να κάνουν δύο τουρίστες που επέβαιναν στο υπό ναύλωση ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Γαλλίας. Οι δύο, και ενώ το σκάφος βρισκόταν κοντά στην Κίμωλο, θέλησαν να κάνουν βόλτα με τη βοηθητική λέμβο του πλοίου, όμως χάλασε η μηχανή και τελικά χάθηκαν. 

Ο κυβερνήτης του σκάφους ενημέρωσε τις Λιμενικές Αρχές Μήλου ότι οι δύο άνθρωποι αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή «Μπονάτσα» Κιμώλου. 

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού, ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από ένα περιπολικό σκάφος, δύο περιπολικά οχήματα, καθώς και δύο ιδιωτικά σκάφη. 

Τελικά οι αγνοούμενοι προσήλθαν λίγο αργότερα από μόνοι τους στο Λιμεναρχείο Μήλου και δήλωσαν ότι είχαν επιβιβαστεί στην βοηθητική λέμβο για πλου, χάλασε η μηχανή και έμειναν ακυβέρνητοι δίχως δυνατότητα επικοινωνίας, ενώ παρασυρόμενοι από τον καιρό, προσέγγισαν τελικώς στην παραλία «Βούδια».

Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Μήλου, από όπου και εξήλθαν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Αποτελεσματικά λειτούργησε το «μικρό νοσοκομείο» στην καρδιά της πόλης - 523 τα περιστατικά του τριημέρου

Για ακόμα μία χρονιά το σχέδιο υγειονομικής ασφάλειας για το τριήμερο του καρναβαλιού στην Πάτρα λειτούργησε αποτελεσματικά. Λίγα 24ωρα πριν την κορύφωση των Αποκριών, στήθηκε σ...

Καθαρά Δευτέρα: Χαρταετοί, γλέντι και φαγητό

Γλέντια με νηστίσιμα εδέσματα, κρασί και χορό στήθηκαν σε κάθε γωνιά της χώρας, για να εορταστούν τα παραδοσιακά κούλουμα. Άλλοι τα καταφέρνουν άνετα και άλλοι με δυσκολία. Οι μικ...

Φόρτωση άρθρων...