Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

«Κιβωτός του Κόσμου»: Σε κρύπτη βρέθηκαν τα 350.000 ευρώ στο διαμέρισμα του Κολωνού της πρεσβυτέρας (Videos)

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου». Η οικονομική Aστυνομία μετά από έλεγχο στο σπίτι του ζεύγους στον Κολωνό, βρήκε 350.000 ευρώ κρυμμένα σε κρύπτη και όχι σε χρηματοκιβώτιο όπως είχε αρχικά ειπωθεί.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να κάνουν φύλλο και φτερό το σπίτι προκειμένου να βρουν τα κρυμμένα χρήματα, ενώ σε άλλο σημείο του σπιτιού βρέθηκαν κρυμμένες και λίρες, σύμφωνα με το MEGA.

Τα χρήματα που βρέθηκαν δεσμευτήκαν και το επόμενο διάστημα το ζεύγος θα κληθεί αν δώσει εξηγήσεις για το πώς αυτά τα λεφτά βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Σαρωτικοί έλεγχοι μετά τα νέα στοιχεία

Την ώρα που οι καταγγελίες για την αθέατη όψη της «Κιβωτού» συνεχίζονται, στο μικροσκόπιο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μπαίνει το Πόθεν Έσχες της πρεσβυτέρας.

Τα πρώτα στοιχεία για τους κοινούς της λογαριασμούς με τον πατέρα Αντώνιο γεννούν ερωτήματα, ακριβώς δύο εβδομάδες από τη μέρα που το όλο θέμα βρέθηκε στην κορυφή της επικαιρότητας.

Μπροστά σε αυτό το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, οι άλλοτε επικεφαλής της Οργάνωσης, επισημαίνουν μέσω του δικηγόρου τους, ότι δεν είναι κατηγορούμενοι για τίποτα.

Τα ευρήματα από τις έρευνες των Αρχών

Ήδη σε τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας βρέθηκαν 300.000 ευρώ. 15 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς του ιδρύματος, μεγάλο χρηματικό ποσό σε χρηματοκιβώτιο στο σπίτι που έμεναν στη δομή του Κολωνού μαζί με συμβόλαια, τραπεζικές κάρτες και μια σειρά από παραστατικά.

Πριν από έξι μέρες, όταν η υπόθεση είχε ήδη πάρει διαστάσεις, η Σταματία Γεωργαντή κατέθεσε 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της Κιβωτού. Στο διαμέρισμα της δομής του Κολωνού βρέθηκαν όπως αποκάλυψε το Live News, 350.000 ευρώ. Χρήματα που όπως φαίνεται θα κληθούν να εξηγήσουν πότε και πώς τα απέκτησαν.

Οι Αρχές αναζητούν το αρχικό ποσό των λογαριασμών, όλες τις κινήσεις αλλά και τις μισθοδοσίες των εργαζομένων από την ΕΡΓΑΝΗ.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί και η διαπίστωση που δείχνει ότι ο πατέρας Αντώνιος δεν είχε κάνει καμία ανάληψη από τον λογαριασμό μισθοδοσίας του, εδώ και οκτώ χρόνια. Με αποτέλεσμα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, να φτάνουν σήμερα τα 120.000 ευρώ.

Ο στόλος από πολυτελή οχήματα και η λίστα με τα «ακίνητα-φιλέτα»

Πρώην εθελόντρια της «Κιβωτού», μιλώντας στο Live News στο MEGA, αναφέρεται στα εντυπωσιακά και πανάκριβα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα για τις μετακινήσεις τους. Όπως λέει όλα προέρχονταν από δωρεές.

«Δωρεές είναι τα αυτοκίνητα. Του τα στέλνανε».

Όπως λέει πολλοί απορούσαν με τις εικόνες που έβλεπαν αλλά κανείς δεν είχε μπει στη διαδικασία να ψάξει περισσότερο.

Στα 25 χρόνια λειτουργίας της η «Κιβωτός του Κόσμου» απέκτησε 273 ακίνητα σε ολόκληρη τη χώρα. Το ένα από τα ακίνητα-φιλέτα στην Αχαΐα, είναι στην περιοχή της Αγυάς.

Πρόκειται για μία μονοκατοικία 100 τ.μ. με δώμα χτισμένη σε οικόπεδο 127 τ.μ. με την αντικειμενική αξία του ακινήτου να ανέρχεται στα 155.000 ευρώ.

Η δωρεά έγινε το 2020. Τα άλλα δύο ακίνητα είναι καταστήματα. Το πρώτο έχει εμβαδό 50 τ.μ. στην περιοχή της Αγίας Σοφίας και η αντικειμενική του αξία είναι στα 24.360 ευρώ, ενώ το δεύτερο είναι ισόγειο σε πολυκατοικία με επιφάνεια 90 τ.μ. και αντικειμενική αξία 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με καταγγελίες, εκπρόσωπος της δομής ζητούσε από δωρητές ακινήτων να πληρώνουν ακόμη και τον ΕΝΦΙΑ.

Η μεγάλη έρευνα εξελίσσεται με τα στοιχεία που αποκαλύπτονται καθημερινά να προκαλούν αντιδράσεις και να γεννούν μια σειρά από χρήματα που μένουν να απαντηθούν.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Χαλάνδρι: Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο - Δύο άνδρες και δύο γυναίκες αναζητούν οι Αρχές

Ένοπλη ληστεία τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι. Τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, μπήκαν στο εστιατόριο και ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού έν...

Φόρτωση άρθρων...