Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

«Κιβωτός του Κόσμου»: Βρέθηκαν 350.000 στο χρηματοκιβώτιο του Κολωνού – Τι υποστήριξε η πρεσβυτέρα

Η πρεσβυτέρα έβαλε 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της ΜΚΟ. Οι Αρχές ψάχνουν και το «πόθεν έσχες» της.

Ελλάδα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεσης της «Κιβωτού του Κόσμου». Η Οικονομική Αστυνομία εντόπισε νέα στοιχεία σχετικά με τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ενώ η τραπεζική θυρίδα ήταν άδεια, τα μετρητά που βρέθηκαν μέσα στο χρηματοκιβώτιο στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου», στον Κολωνό, ανέρχονται σε 300.000-350.000 ευρώ. 

Σχεδόν, δηλαδή, όσα έχουν εντοπιστεί στους προσωπικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, οι οποίοι και έχουν δεσμευθεί από την Οικονομική Αστυνομία.

Άδεια η θυρίδα που άνοιξε η πρεσβυτέρα

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» στο Mega, στους λογαριασμούς της «Κιβωτού του Κόσμου» έχουν εντοπιστεί 15 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία ήταν άμεσα προσβάσιμα από την πρεσβυτέρα, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ενώ μερικές ημέρες πριν είχε «αδειάσει» μία από τις δύο θυρίδες που διαθέτει, η πρεσβυτέρα κατέθεσε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της «Κιβωτού». Οι Αρχές ψάχνουν και το «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας.

Όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν την πρεσβυτέρα πώς βρέθηκαν τόσα χρήματα στο χρηματοκιβώτιο, εκείνη φέρεται να είπε «τα είχα για να τα μετρήσω»!Χρηματικό ποσό βρέθηκε σε διαμέρισμα του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο διαμέρισμα της δομής στον Κολωνό, στο οποίο διέμενε ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, εντοπίστηκε χρηματικό ποσό μέσα σε χρηματοκιβώτιο, το μέγεθος του οποίου δεν έχει προσδιοριστεί. Μαζί με το ποσό αυτό, βρέθηκαν και άλλα έγγραφα.

Οι έρευνες είχαν ξεκινήσει από χθες στα ακίνητα του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή, με τους αστυνομικούς να έχουν ενημερωθεί από την τράπεζα ότι πριν από οκτώ ημέρες, η πρεσβυτέρα επισκέφθηκε υποκατάστημα τράπεζας και άδειασε τη θυρίδα.

Μετά από εισαγγελική παραγγελία, ξεκίνησαν πριν λίγες ώρες σαρωτικές επιχειρήσεις στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν του διαμερίσματος στον Κολωνό, ελέγχονται και τα σπίτια του ζεύγους στη Ραφήνα και στη Βραυρώνα.

Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ιερέα και της πρεσβυτέρας

Σε δέσμευση των λογαριασμών του πατέρα Αντωνίου και της συζύγου του αλλά και μελών της οικογένειάς του προχώρησε η Οικονομική Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Υπάρχουν υπόνοιες για παράνομο πλουτισμό και δεσμεύονται οι λογαριασμοί για όσο διαρκέσει αυτή η έρευνα. Οι υπόνοιες προέκυψαν από καταθέσεις που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς και κάποιες από αυτές φαίνεται να μην προέρχονται από μόνιμα εισοδήματα. 

Από τους ελεγκτές έχουν εντοπιστεί τρεις με τέσσερις τραπεζικοί λογαριασμοί σε δύο τράπεζες είτε για προσωπικούς λογαριασμούς του ιερέα είτε για κοινούς με την πρεσβυτέρα ή τους συγγενείς ενώ έχουν εντοπιστεί δύο θυρίδες και ψάχνουν και για άλλες.

Ποσά που «ζαλίζουν» βρέθηκαν στους λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Ποσά που «ζαλίζουν» αποκαλύπτουν οι έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας και της Αρχής Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήστος στην «Κιβωτό του Κόσμου». Δόθηκε η εντολή να ανοίξουν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και των γονιών του.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν βρεθεί καταθέσεις ύψους 300.000 ευρώ στους προσωπικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας του, ενώ στους λογαριασμούς της «Κιβωτού του Κόσμου», έχουν εντοπιστεί καταθέσεις ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ!

Ο εντοπισμός των ποσών αυτών, τόσο στους προσωπικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας όσο και σε εκείνους της «Κιβωτού του Κόσμου», δημιουργούν τεράστια ερωτήματα.

Το πρώτο είναι πως με τον μισθό του ιερέα, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα κατάφεραν να συγκεντρώσουν 300.000 ευρώ αλλά και πως η «Κιβωτός του Κόσμου», μια ΜΚΟ που ζητούσε από τους πολίτες δωρεές για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, είχε 10 εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς!

Το άλλο σημαντικό ζήτημα, το οποίο χρήζει διευκρινίσεων, είναι τα ακίνητα που ανήκουν στην «Κιβωτό του Κόσμου»: Πόσα είναι, από που προέρχονται και ποια είναι η εμπορική τους αξία;

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...