Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

«Κλείδωσαν» τα μέτρα για την οπαδική βία - Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις

Ελλάδα

«Κλείδωσαν» στη διυπουργική που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί του Σαββάτου, με τη συμμετοχή και της ΕΥΠ, τα μέτρα που αναμένεται να λάβει -επιπλέον των προηγούμενων- η κυβέρνηση για τον περιορισμό ή και την πάταξη της οπαδικής βίας.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τη Δευτέρα το πρωί, ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» και με την UEFA, προκειμένου να υπάρξει μία ουσιαστική συνεργασία και να ληφθούν τα πλέον αποτελεσματικά μέτρα, με βάση και των εμπειρία των παραγόντων του ποδοσφαίρου.

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει «σιγή ασυρμάτου» για τα μέτρα που έχει αποφασίσει, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έπεσαν δύο σενάρια:

  1. Η διεξαγωγή των αγώνων χωρίς φιλάθλους
  2. Η διακοπή όλων των πρωταθλημάτων

Ο βασικός προβληματισμός της κυβέρνησης έγκειται στο ενδεχόμενο η οπαδική βία να μεταφερθεί από τα γήπεδα και τους περιβάλλοντες χώρους, στους δρόμους των πόλεων.

Οι κινήσεις που θα γίνουν μελετώνται πολύ προσεκτικά και δεν αποκλείεται τα μέτρα να εφαρμοστούν κλιμακωτά, δηλαδή αρχικά οι κενές εξέδρες και ακολούθως η διακοπή των πρωταθλημάτων.

Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΟΔΥ: 4 θάνατοι από κορωνοϊό και 5 διασωληνωμένοι - Ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης και ένας θάνατος

Χαμηλή παραμένει η θετικότητα για κορωνοϊό, ενώ παρουσίασε σημαντική μείωση για γρίπη, σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνε...

Δίκη Κώστα Κωστόπουλου: Να αθωωθεί λόγω «σοβαρών αμφιβολιών» πρότεινε ο εισαγγελέας

Να κηρυχθεί αθώος λόγω «σοβαρών αμφιβολιών» ο Κώστας Κωστόπουλος, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου δικάζεται ο σκηνοθέτης με την κατηγορία του β...

Έγκλημα στο Μενίδι: Κυνικός και αποφασισμένος ο δολοφόνος – Έσφαξε την 40χρονη με δέκα μαχαιριές

Στον εισαγγελέα οδηγείται το πρωί της Παρασκευής (17.5.2024) ο 50χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του το πρωί της Πέμπτης στο Μενίδι. Η 40χρονη ...

Φόρτωση άρθρων...