Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Συγκλονίζει ο πάππους του νεαρού αστυνομικού που δίνει μάχη για τη ζωή του: «Καταραμένη αυτή η ώρα»

Ελλάδα

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 31ενος ετών αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα την περασμένη Πέμπτη στου Ρέντη μετα τα επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

Ο νεαρός υπαρχιφύλακας νοσηλεύεται για δεύτερο 24ωρο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Νίκαιας:

«Σύμφωνα με την ιατρική ανακοίνωση ο αστυνομικός βρίσκεται σε καταστολή, και υποστηρίζεται αιμοδυναμικά. Έχει διάχυτη αιμορραγία στο μηρό η οποία ωστόσο, ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Ο αστυνομικός φέρει δερματικό έγκαυμα στο μηρό».

«Αυτή η καταραμένη ώρα»

Ο παππούς του νεαρού αστυνομικού μίλησε στο MEGA για τον εγγονό του που δίνει στο νοσοκομείο, την πιο μεγάλη μάχη, τη μάχη για τη ζωή .

«Σταθερή είναι αλλά είναι κρίσιμη η κατάσταση. Καλό παιδί, έφυγε από το Λύκειο πήγε έδωσε στη σχολή, πέρασε στη σχολή κατευθείαν, πήγε στα ΜΑΤ στην Αθήνα. Από την Αθήνα εκεί πέρα πήγαιναν όλα καλά ώσπου ήρθε αυτή η καταραμένη ώρα και τον χτύπησαν κατά τα αλλά η κατάσταση του είναι κρίσιμη».

Στο πλευρό του υπαρχιφύλακα βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι δικοί του άνθρωποι.

«Εκεί είναι όλοι και η κόρη μου και η αδελφή του και ο γαμπρός μου είναι εκεί, όλοι εκεί. Δίδυμα είναι δυο αδέλφια».

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των συναδέλφων του νεαρού αστυνομικού, αλλά και των πολιτών στην έκκληση της ΕΛΑΣ για αίμα. Από νωρίς το πρωί προσέρχονται στο νοσοκομείο για να δώσουν αίμα.

«Τον έσωσε η διμοιρία»

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή συναδέλφου του αστυνομικού για τη μοιραία στιγμή που ο υπαρχιφύλακας των ΜΑΤ δέχτηκε τη ναυτική φωτοβολίδα.

«Ήμασταν στην ίδια διμοιρία. Δέχθηκε ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό η οποία εισχώρησε αρκετά μέσα, έφτασε μέχρι το κόκκαλο και έκοψε την μηριαία αρτηρία. Σε δεύτερο χρόνο έσκασε στα πόδια του πολύ ισχυρή εκρηκτική ύλη η οποία του προκάλεσε τραυματισμό στο άλλο πόδι από θραύσματα. Το πόδι είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η αιμορραγία προκλήθηκε και στο άλλο πόδι από τα θραύσματα. Τον συνάδελφο τον έσωσε η διμοιρία με τουρνικέ καθώς είχε ακατάσχετη αιμορραγία και με κάρπα όταν έχασε πλέον τις αισθήσεις του εν μέσω μάχης. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου έπαθε ανακοπή και 15 λεπτά δεν βρισκόταν στην ζωή, έως ότου οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Τα επόμενα δυο 24ώρα είναι πολύ κρίσιμα».

Αστυνομικός, Ρέντη: «Εισέρχονται Παπαδιαμάντη, κάνω κίνηση μπρος πίσω, στον σταθμό»

Αστυνομικός, Κέντρο Α.Μ.: «Ελήφθη, Αποστόλη, πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ;»

Αστυνομικός, Ρέντη: «Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χαθεί […] γι’ αυτό και να συντομεύει ο σταθμός»

Αστυνομικός, Ρέντη: Έχει χάσει τις αισθήσεις του. Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε

Αστυνομικός, Κέντρο Α.Μ.: Κώστα μας ενημερώνει ότι σε ένα λεπτό θα είναι εκεί. Αυτό μας ενημερώνουν.

Αστυνομικός, Ρέντη: Σε ένα δευτερόλεπτο εάν δεν είναι εδώ θα…

Οι συνάδελφοι του και ενώ γύρω τους έπεφταν μολότοφ, και ο αστυνομικός σφάδαζε από τους πόνους κράτησαν την ψυχραιμία τους και κατάφεραν με προσεκτικά βήματα να τον κρατήσουν στη ζωή .

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Νίκαιας για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού και να εκφράσει τη συμπαράστασή του στην οικογένειά του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στη Μανωλάδα: Τροχαίο δυστύχημα με νεκρό 56χρονο δικυκλιστή - Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου

Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό συνέβη νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στη Μανωλάδα στην θέση «Παλαιοσταφίδα». Σύμφωνα με το patrisnews, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το δυ...

Σέρρες: Ιερόσυλος μπήκε σε εκκλησία, έκλεψε το παγκάρι, εικόνες και σταυρούς, αλλά συνελήφθη

Στη σύλληψη ενός 58χρονου για κλοπή προχώρησαν χθες το πρωί αστυνομικοί του τμήματος Βισαλτίας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μια ώρα νωρίτερα, την ίδια ημέρα, ο 58χρ...

Φόρτωση άρθρων...