Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Κολωνός: Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» η 12χρονη και τα ανήλικα αδέλφια της

Σε κατάσταση σοκ είναι η 12χρονη από τον Κολωνό, που ζούσε τον εφιάλτη στα χέρια των βιαστών της, και τα αδέλφια της. Τον πόνο που βιώνουν τόσο η 12χρονη όσο και τα υπόλοιπα ανήλικα παιδιά της οικογένειας, προσπαθούν με κάθε μέσο να απαλύνουν οι γιατροί.

Τη φροντίδα και την προστασία των έξι ανήλικων παιδιών της οικογένειας, που βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά από εισαγγελική παραγγελία έχει αναλάβει η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας.

Ένα 19χρονο κορίτσι, που εκτός από τις σπουδές του θα πρέπει να αναλάβει το ρόλο της προστάτιδας της οικογένειας, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις.

«Το 19χρονο ενσαρκώνει έναν ρόλο γονεϊκότητας. Αναλαμβάνει έναν ρόλο παρένθετου γονέα», σχολίασε η παιδοψυχολόγος, Χριστίνα Μπογιατζή.

Η 12χρονη που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας μαζί με τα πέντε ανήλικα αδέλφια της προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους. Το σοκ είναι μεγάλο καθώς μέσα σε μια μέρα και οι δυο γονείς τους συνελήφθησαν για άλλους λόγους ο καθένας.

«Τα υπόλοιπα παιδιά βρίσκονται σε αγωνία για το τι θα συμβεί. Όλες οι ισορροπίες της οικογένειας έχουν διαρραγεί. Τα παιδιά είναι σε σοκ», αναφέρει η παιδοψυχολόγος.

Πλέον όλα τα παιδιά βρίσκονται μαζί σε ένα θάλαμο του νοσοκομείου και είναι περιποιημένα. Με την 19χρονη αδελφή να τα αγκαλιάζει και να τα φιλάει και τους γιατρούς από πάνω. Η 19χρονη άγρυπνος φύλακας άγγελος βρίσκεται δίπλα στα αδέλφια της νυχθημερόν ενώ τις ελάχιστες ώρες που φεύγει για να ξεκουραστεί αναλαμβάνει η γιαγιά των παιδιών.

Σε άσχημη κατάσταση η 12χρονη

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, η ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η 12χρονη δεν είναι καλή. Αυτό παράλληλα, δεν επιτρέπει στις Αρχές να την υποβάλλουν και σε συμπληρωματικές καταθέσεις για το τι γνώριζε τελικά η 37χρονη μητέρα της.

«Έχει να κάνει με τον επανατραυματισμό. Και δεν είναι οξύς μια φορά είναι επαναλαμβανόμενος» εξηγεί η Χριστίνα Μπογιατζή.

Συνολικά στο «Αγλαΐα Κυριακού» φιλοξενούνται 22 παιδιά με εισαγγελική παραγγελία. Στην κλινική μάλιστα στην οποία βρίσκεται η 12χρονη και τα 5 αδέλφια της, υπάρχουν ακόμη 15 εγκαταλελειμμένα παιδιά.

«Μίλησα με συναδέλφους και επισκέφτηκα την κλινική. Η φροντίδα είναι άριστη με τους γιατρούς να κάνουν όσα είναι δυνατόν» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Το μεγαλύτερο αγόρι της οικογένειας που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας βρίσκεται στο σπίτι συγγενικού του προσώπου.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κρήτη: 44χρονη έπαθε ανακοπή μπροστά στα μάτια του παιδιού της στο κέντρο του Ηρακλείου

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο του Ηρακλείου όταν μια 44χρονη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της στην πλατεία Κορνάρου, με τους διερχόμενους να καλούν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με...

Κάλυμνος: Εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών από την ΕΛΑΣ - Διακινούσαν κοκαΐνη μέσα σε κάψουλες

Στην εξάρθρωση μιας σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στην Κάλυμνο προχώρησαν οι Αρχές. Τα μέλη της σπείρας διακινούσαν κοκαΐνη, η οποία ήταν συσκευασμένη σε κάψουλες, που ερχόταν μ...

Φόρτωση άρθρων...