Συμπληρωματική ποινική δίωξη για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων και οπλοκατοχή ασκήθηκε σε βάρος του 53χρονου από τον Κολωνό. Το πρώτο αδίκημα είναι κακούργημα και το δεύτερο είναι πλημμέλημα.

Οι ειδικοί κάνουν «φύλλο και φτερό» τις ηλεκτρονικές συσκευές προκειμένου να εντοπίσουν ίχνη που θα τους οδηγήσουν στα άτομα που κακοποίησαν την 12χρονη, μετά από ραντεβού που έκλεινε ο 53χρονος.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., και να προσπάθησε να σβήσει στοιχεία ο κατηγορούμενος, αυτά θα ανακτηθούν, εύκολα ή δύσκολα.

Ο δράστης, που βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη, είχε δημιουργήσει προφίλ σε τρεις διαφορετικές εφαρμογές για ενηλίκους, μέσω των οποίων έβρισκε υποψήφιους «πελάτες» για το κορίτσι.

Ακόμα, είχε αναγκάσει το παιδί να δημιουργήσει προφίλ σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα όπως TikTok και Facebook, που διαχειριζόταν ο ίδιος ανεβάζοντας φωτογραφίες και βίντεο που ανάγκαζε την ανήλικη να τραβάει. 

Τα συγκεκριμένα προφίλ ήταν ουσιαστικά το «εργαλείο» του, προκειμένου να υλοποιεί τα αρρωστημένα του σχέδια για το άτυχο κορίτσι.