Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Κωνσταντοπούλου: «Θέλουμε να είμαστε η πραγματική αντιπολίτευση στη νέα Βουλή»

Με μία αναδρομή στο παρελθόν ξεκίνησε την ομιλία της η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για την πρώτη φορά που βρέθηκε στο βήμα της Βουλής το 2012, αλλά και την τελευταία φορά που ήταν ως βουλευτής το 2015.

Ακόμα, είπε ότι είναι η μοναδική γυναίκα επικεφαλής κόμματος εντός της βουλής, ενώ μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την κοινοβουλευτική της ομάδα. Όπως είπε, αποτελείται από ανθρώπους του πολιτισμού και έχει ίση εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έκανε ειδική αναφορά στην ένατη έδρα που διεκδικεί (Πειραιά), ώστε να προστεθεί άλλος ένας βουλευτής μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στην κυβερνητική πλειοψηφία λέγοντας ότι στέρησε το δικαίωμα να έχουν αντιπρόεδρο μετά την καταψήφιση του.

«Βρίσκομαι ενώπιον σας ως μοναδική γυναίκα πρόεδρος κόμματος γιατί το θέλησαν, το επέλεξαν οι πολιτες της χώρας… Βρίσκομαι για να εκπροσωπήσω τους πολίτες αυτής της χώρας, τους νέους, τους μεγαλύτερους τους φοιτητές, τους μαθητές, τα νέα ζευγάρια, τους συνταξιούχους τα παιδιά μας… Βρίσκομαι εδώ για να είμαι φωνή τους ο λόγος τους και η παρέμβαση τους… Βρίσκομαι εδώ για να υποστηρίξω κάθε θετική παρέμβαση υπέρ τους… και να αντιπαλέψω κάθε απόφαση που τους αδικεί...», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

«Η Πλεύση δεν αποτελεί διάσπαση κανενός κόμματος. Είναι ένα κόμμα χωρίς ιεραρχίες, χωρίς στελέχη του κομματικού σωλήνα, χωρίς ίντριγκες», επισήμανε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.  

«Μπήκαμε στην βουλή για να δώσουμε ζωή στην βουλή. Για να φέρει πολίτες μέσα στην βουλή για να ακουστούν πολίτες μέσα στη Βουλή… Είμαστε ένα κίνημα που οι οκτώ βουλευτές του θα συγκροτήσουν μια κοινοβουλευτική ομάδα πρότυπο όπως εμείς ονειρευόμαστε οραματιζόμαστε μια κοινοβουλευτική ομάδα τέτοια που αξίζουν οι πολίτες αυτής της χώρας…», πρόσθεσε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

«Θα ασκήσουμε έντονο πολιτικό έλεγχο, θα ζητάμε ακρόαση πολιτών σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία… Η ακρόαση πολιτών και φορέων είναι θεσμός εξαιρετικά υποβαθμισμένος, ελπίζουμε σε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο να ακουστούν. Θα ακούγονται οι πολίτες επί των νομοθετικών πρωτοβουλιών.. Θέλουμε βουλευτές παρόντες, διαβασμένους ενεργούς», συμπλήρωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ας κάνουμε προσπάθεια σε  αυτή τη βουλή να βάλουμε τους πολίτες στο επίκεντρο… Την ζωή τους στο πρώτο πλάνο… Να βάλουμε τη βελτίωση των συνθηκών ζωής ως πρώτη και κυρίαρχη προτεραιότητα. Στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κάλεσα τους πολίτες να αλλάξουμε τον κόσμο να το κάνουμε με αγάπη. Από πολλούς λοιδορήθηκε (η καρδούλα), χαμογελασαν ή χασκογέλασαν όμως η αγάπη είναι εκείνη που μπορεί να κινήσει το σύμπαν … Και μπορεί να μετακινήσει βουνά…».

«Λέξη δεν ειπώθηκε για την ισότητα των φύλων. Λέξη δεν ειπώθηκε για την έμφυλη βία, για την κακοποίηση για τις γυναικοκτονίες… Θα ζητήσουμε νομική θεσμοθέτηση όρου γυναικοκτονία και περιμένουμε να δούμε πως θα τοποθετηθεί η Κυβέρνηση».

Επίσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να κινηθεί τάχιστα η υπόθεση της Ρένας Δούρου για να αποδοθεί δικαιοσύνη για το Μάτι όπως επίσης να προχωρήσει άμεσα και η διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών…

Ακόμα, ζήτησε να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία, για να πάψει η ατιμωρησία του πολιτικού προσωπικού. Επιπλέον, επανέφερε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων που είπε οφείλει να διεκδικήσει η κυβέρνηση.

Δείτε την ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου:

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 11 Μαΐου, γιορτάζουν οι: Αρμόδιος, Αρμόδης Μεθόδιος Αργύρης, Αργύριος, Αργυρή, Αργυρούλα, Ρούλα, Αργυρώ, Ασημίνα Ολυμπία, Ολυμπιάδα, Ολύμπω, Ολύμπη, Όλι...

Λαμία: Στα χέρια της αστυνομίας ο ανήλικος που έδωσε το επικίνδυνο ναρκωτικό «Σάλβια» στον 14χρονο

Σοκ προκάλεσε το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στη Λαμία και συγκεκριμένα στην πλατεία Πάρκου όταν 14χρονος κατέρρευσε έπειτα από χρήση ναρκωτικών. Ο 15χρονος Ρομά ο οποίος συνελήφθη...

Φόρτωση άρθρων...