Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Ορεινή Κορινθία: Η ΕΛΑΣ προσήγαγε τον πατέρα των «παλαιοχριστιανών» - Άφαντα τα παιδιά

Ελλάδα

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τους «παλαιοχριστιανούς» στην Κορινθία αφού από την επέμβαση της ΟΠΚΕ το πρωί της Κυριακής φαίνεται πως η μάνα και τα ανήλικα παιδιά που βρίσκονται στην κοινότητα δεν βρίσκονται στο σημείο. Την ίδια στιγμή κατά τις έρευνες αντέδρασε βίαια ο 45χρονος άνδρας που παρουσιάζεται ως πατέρας με αποτέλεσμα να προσαχθεί από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ που βρίσκονται εκεί.

Συγκεκριμένα, από το πρωί έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα και κοινωνικού λειτουργού για να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανηλίκων τα οποία κατά δήλωση του 45χρονου πατέρα, δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται πως η επέμβαση της ΕΛΑΣ έρχεται μετά την κατεπείγουσα προανάκριση διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου για την υπόθεση των «παλαιοχριστιανών». Μετά από την εισαγγελική απόφαση η αστυνομία καλείται πλέον να διερευνήσει τον ακριβή αριθμό των ανηλίκων παιδιών που μένουν στις σπηλιές όπως επίσης και να καταγράψει μαζί με αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό τις συνθήκες διαβίωσης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο είναι δικαστικός επιμελητής γιατί πάρα το γεγονός ότι είναι σπηλιές το σημείο λογίζεται πως σπίτι αυτών που ζουν στην κοινότητα. Ο κοινωνικός λειτουργός θα διαπιστώσει ποιες είναι οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και άμεσα να συντάξει έκθεση, παρά το γεγονός πως τα παιδιά απουσιάζουν. Μπορεί να ζητήσει την απομάκρυνση των παιδιών ακόμη κ άμεσα εάν διαπιστώσει πως ο τρόπος ζωής δεν είναι ενδεδειγμένος για την ευζωία της. Παράλληλα οι αρχές αναμένεται να ζητήσουν τα χαρτιά των παιδιών.

Η εισαγγελία Κορίνθου ζητά επίσης να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξης γέννησης των παιδιών, εάν τα παιδιά κάτω των 16 ετών πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και να καταγραφεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αφορά τη διαβίωσή τους. Οι συνθήκες διαβίωσης της κοινότητας των «παλαιοχριστιανών» -όπως αυτοπροσδιορίζονται- στην Κορινθία όπου και ζουν σε λαγούμια δεκάδων μέτρων που έχουν σκάψει οι ίδιοι, παραμένουν άγνωστες.

Πατέρας οικογένειας παλαιοχριστιανών: Τα παιδιά δεν πάνε σχολείο, δεν μου δίνουν επίδομα

Εν τω μεταξύ τα λόγια του πατέρα της οικογένειας, η οποία βρέθηκε να ζει σαν πρωτόγονη σε σπηλιά στα Τρίκαλα Κορινθίας, έρχονται τις τελευταίες ώρες στη δημοσιότητα.

Μιλώντας χθες Σάββατο στον Alpha, ο πατέρας επιβεβαίωσε την επικοινωνία των κοινωνικών υπηρεσιών για τα παιδιά, τα οποία, όπως ο ίδιος λέει, δεν πάνε σχολείο.

«Όχι, δεν πάνε, δεν πάνε, αλλά δεν μου δίνει επιδόματα το κράτος, δεν παίρνω δηλαδή, δεν δίνω κιόλας. Τηλεφωνήθηκε η σύζυγός μου με κάποια κοινωνική λειτουργό, κάτι είπαν για από εβδομάδα να συναντηθούν με τα παιδιά, δεν ξέρω» είπε. Μιλώντας στον Alpha, ο πρόεδρος του τοπικού Διαμερίσματος Τρικάλων Κορινθίας, κ. Καραγεώργας, ανέφερε από την πλευρά του πως η οικογένεια αυτή δεν είχε δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα τα 3,5 με 4 χρόνια που ζουν εκεί.

«Το μόνο κακό» πρόσθεσε, «είναι πως τα παιδιά δεν τα στέλνουν στο σχολείο, τα έχουν αποκόψει από την κοινωνία». Νωρίτερα, ο πατέρας είχε δώσει κι άλλη εκδοχή για την απομάκρυνση των παιδιών από την εκπαίδευση.

Όπως είπε: «Εγώ, όταν ήταν στα σχολεία τα παιδιά, μπορούσα να τους διαθέσω ένα τετράδιο για όλη τη χρονιά. Τους κάνανε μπούλινγκ και οι ίδιοι οι δάσκαλοι και τα άλλα παιδιά, λέγοντάς τους πως έπρεπε να έχουν ένα τετράδιο για κάθε μάθημα. Εμένα με ρώτησαν; Αυτά τα 50 λεπτά που κάνει το κάθε τετράδιο, εμένα με ρώτησαν αν τα έχω; Τι δωρεάν παιδεία είναι αυτή;»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σοκ στην Ημαθία: 23χρονη ξύπνησε με δύσπνοια και πέθανε – Ερευνώνται τα αίτια θανάτου

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Αλεξάνδρεια Ημαθίας, μετά τον απροσδόκητο χαμό μιας 23χρονης κοπέλας. Η νεαρή γυναίκα ξύπνησε το πρωί της Παρασκευής με έντονη δύσπνοια και κατέρρευσε...

Φόρτωση άρθρων...