Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Κορωνοϊός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα εμβόλια παιδιών από 6 μηνών έως 4 ετών

Ελλάδα

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών από 6 μηνών έως 4 ετών κατά του κορωνοϊού. Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα, με τη χώρα μας να έχει ήδη παραλάβει τα εμβόλια της Pfizer.

«Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα κρούσματα στα παιδιά με Covid αυξήθηκαν το 2022 με την επικράτηση της παραλλαγής Όμικρον. Αν και η νόσος που προκαλείται στα υγιή παιδιά είναι ηπιότερη παρατηρήθηκε και στη χώρα μας αύξηση του αριθμού των επισκέψεων στα επείγοντα στα εξωτερικά ιατρεία και των νοσηλειών μικρών παιδιών κυρίως λόγω συμπτωμάτων όπως υψηλού πυρετού, λαρυγγίτιδος, πυρετικών ή και απύρετων σπασμών» είχε πει την περασμένη εβδομάδα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού παιδιών ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών με υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή» ανέφερε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Μου επιτέθηκε πρώτος, ήθελε να με σκοτώσει» υποστηρίζει ο 38χρονος που ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον πατέρα του

«Μου επιτέθηκε πρώτος με σκοπό να με σκοτώσει», φέρεται να είπε ο 38χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον 65χρονο πατέρα του. Το θρίλερ με την εξαφάνιση πατέρα και γιου...

Φόρτωση άρθρων...