Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Με αφαίρεση γονικής μέριμνας κινδυνεύουν οι γονείς-αρνητές (Video)

Παρέμβαση του εισαγγελέα υπήρξε στην περίπτωση των γονιών στην Αλιστράτη Σερρών, που από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι και τώρα δεν έχουν στείλει ούτε μια μέρα τα παιδιά τους στο σχολείο, καθώς είναι αρνητές της μάσκας και των self test.

Ακόμη και με αφαίρεση της γονικής μέριμνας/επιμέλειας των τέκνων τους είναι δυνατόν να βρεθούν αντιμέτωποι όσοι γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο επειδή είναι αντίθετοι με τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Ο εισαγγελέας παρενέβη ήδη στην υπόθεση των γονιών από την Αλιστράτη Σερρών, που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, επειδή διαφωνούν με τα μέτρα προστασίας των self tests και της μάσκας που είναι υποχρεωτικά στο μάθημα.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα σε παιδιά αυξάνονται, γονείς αντιδρούν στη χρήση της μάσκας. «Και εγώ είμαι λίγο κατά της μάσκας γιατί τα παιδιά είναι μικρά για να κρατήσουν μάσκα», λένε κάποιοι.

Ο 37χρονος πατέρας μιλώντας στο «LIVE NEWS» στο MEGA δήλωσε πως θεωρεί ότι παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ για τη χρήσης μάσκας είπε πως όταν τα παιδιά φοράνε μάσκες στερούνται οξυγόνου.

Ο Θοδωρής Καρακούσης, είναι πατέρας έξι παιδιών, και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εμείς στέλνουμε τα παιδιά σχολείο, εκείνοι δε τα δέχονται γιατί επιβάλουν στα παιδιά βασανισμό, επιβάλλουν ιατρικές πράξεις χωρίς τη συγκατάθεση τη δική μας. Θεωρούμε ότι καταπατούνται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα που έχουμε».

Ωστόσο, ερωτηθείς για το αν δίνουν φάρμακα στα παιδιά τους όταν αρρωσταίνουν είπε ότι δεν μπορούν να συγκριθούν αυτά τα δύο πράγματα.

«Τώρα συγκρίνουμε δηλαδή το φάρμακο, το παραδοσιακό, το δοκιμασμένο στα πολλά χρόνια δοκιμής με κάτι που είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο;», προσθέτει ο Θεόδωρος Καρακούσης. Μάλιστα, έχουν προχωρήσει και σε μηνύσεις κατά της σχολικής κοινότητας.

Ο Στυλιανός Ρίζος, διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών δήλωσε: «Εμείς έχουμε επικοινωνήσει και με την οικογένεια αλλά αυτοί αρνούνται μάσκα, self test. Αρνούνται όλα τα σχετικά με τον κορωνοϊό και επιμένουν να μην στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο».

Τα τέσσερα αδέλφια στην Αλιστράτη Σερρών δεν έχουν πάει σχολείο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα ενώ είχαν χάσει και πέρυσι τη μισή χρονιά με την επιβολή των μέτρων.

Αρνήθηκε τη διακομιδή του παιδιού της

Μητέρα στην Κατερίνη αρνήθηκε τη διακομιδή του παιδιού της που νοσεί από κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη.

«Επειδή δεν μπορούσα να φύγω με διακομιδή στη Θεσσαλονίκη μην και κολλήσει και άλλο μικρόβιο άλλα ούτε να ρισκάρω να τον πάρω σπίτι, δέχτηκα να μας νοσηλεύσουν στο δωμάτιο που μας ετοίμασαν. Το δωμάτιο ήταν χάλια κατ’ εμέ γιατί κατά τα δικά τους μου είπαν ότι δεν συνειδητοποιώ ότι έχουμε πανδημία», δήλωσε η μητέρα.

Και όλα αυτά την ώρα που οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πέντε ακρωτηριασμοί από βεγγαλικά στην Αττική - Άντρας στα Καλύβια έχασε τα δάχτυλά του, έγιναν και συλλήψεις

Για μία ακόμη το έθιμο της ρίψης κροτίδων, βεγγαλικών και αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας το βράδυ της Ανάστασης, προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς στέλνοντας ανθρώπους στο νοσοκομείο...

Βόρεια Ήπειρος: Συνελήφθη ο δολοφόνος του ηλικιωμένου ζευγαριού Ελλήνων στη Δρόπολη -69χρονος συγχωριανός τους ο δράστης

Στα χέρια της αλβανικής αστυνομίας βρίσκεται ο δολοφόνος των δύο ηλικιωμένων Ελλήνων, του 80χρονου Κώστα και της 84χρονης Κλεονίκης Ηλία, στο χωριό Βόδριστα της Δρόπολης, στη Βόρει...

Φόρτωση άρθρων...