Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Μεγάλη πίεση από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία

Στα ύψη παρέμειναν και χθες τα κρούσματα κορωνοϊού που ξεπέρασαν τις 23.000 αυτό όμως που ανησυχεί είναι ότι πλέον η πίεση αρχίζει να φαίνεται στα νοσοκομεία κυρίως όσον αφορά στις νοσηλείες στις απλές κλίνες.

Νοσοκομείο «Αττικόν» ώρα μία το μεσημέρι. Δεκάδες πολίτες περιμένουν για γιατρό στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Δεκάδες όμως και τα ράντζα που κάνουν την εμφάνισή τους σε κάθε εφημερία.

«Στο Αττικόν η κατάσταση είναι τραγική. Τετράκλινοι θάλαμοι γίνονται πεντάκλινοι ανοίγει πάλι μια κλινική covid», ανέφερε γραμματέας σωματείου εργαζομένων του Αττικού.

Ο Γιάννης Πλαγιανάκος, αντιπρόεδρος σωματείου εργαζομένων υπογράμμισε: «Θα πάνε όλοι σε φορεία επάνω ράντζα στους διαδρόμους των κλινικών να νοσηλευτούνε. Άσε την καθυστέρησή που υπάρχει για να εξεταστούνε πάνω από 5-6 ώρες . Και πολλοί από αυτούς έρχονται 9 η ώρα το πρωί και καταλήγουνε 9 η ώρα το βράδυ στο φορείο στο διάδρομο της κλινικής να νοσηλευτούνε».

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει οδηγήσει και σε αύξηση των εισαγωγών.

Την ίδια ώρα προβληματίζει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά καθώς η θετικότητα φτάνει σχεδόν το 65% στη Μύκονο, το 47% στη Μήλο και πάνω από 40% σε Πάρο και Σαντορίνη. 

Παρόλα αυτά, οι λοιμωξιολόγοι παραμένουν καθησυχαστικοί, αφού εκτιμούν ότι πλησιάζουμε στην κορύφωση του νέου κύματος και δεν θα δεχτούν περαιτέρω πίεση τα νοσοκομεία.

Όσο για τα κρούσματα έφτασαν τα 23.364 εκ των οποίων 4 χιλιάδες επαναλοιμώξεις. 22 οι απώλειες και 96 οι διασωληνωμένοι.

Μια φορά την εβδομάδα και όχι καθημερινά η ενημέρωση για τα κρούσματα

Από την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα τα κρούσματα θα ανακοινώνονται συνολικά κάθε Παρασκευή, αφού όπως τονίζουν οι ειδικοί αυτό που έχει σημασία είναι οι σκληροί δείκτες της πανδημίας.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πειραιάς: Περιπέτεια για 71χρονη στο λιμάνι - Έπεσε στη θάλασσα στην προσπάθεια να πιάσει τη βαλίτσα της

Στη θαλάσσια περιοχή της πύλης Ε-5 στο λιμάνι του Πειραιά έπεσε μια 71χρονη. Η γυναίκα περισυνελέγη σώα και καλά στην υγεία της από στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με το ...

Μητσοτάκης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων: «Είμαστε απέναντι σε κάθε πράξη που υποκινεί βία»

Στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» (πρώην Tw...

Με εορταστικό ωράριο λειτουργούν από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα - Ανοιχτά την Κυριακή

Ξεκινάει σήμερα, 25 Απριλίου, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Το ωράριο που προτείνουν οι ε...

Φόρτωση άρθρων...