Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Πότε αναμένεται η κορύφωση κρουσμάτων και πόσο θα κρατήσει

Ελλάδα

Για πιθανή κορύφωση του κύματος των κρουσμάτων μίλησε ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς, τοποθετώντας νωρίτερα από το αναμενόμενο την έξαρση.

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ο κ. Πρασσάς εξήγησε ότι «είναι φρενήρης ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων και αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, ενδεχομένως και από το τέλος της επόμενης εβδομάδας ή σε δέκα μέρες, να έχουμε κορύφωση των κρουσμάτων».

Και συνέχισε: «Θα ακολουθήσει μία… ουρά νοσηλειών. Βλέπουμε από διάφορες χώρες ότι η πίεση στα νοσοκομεία είναι αυξημένη. Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα κενά ανεμβολίαστων και το ΕΣΥ είναι ήδη στο “κόκκινο”, το διακύβευμα των επόμενων εβδομάδων είναι πολύ σημαντικό».

Ο κ. Πρασσάς επανέλαβε τη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί έχουν πάρα πολύ ισχυρή προστασία απέναντι στη βαριά νόσηση. Αντιθέτως, η μετάλλαξη Omicron αποτελεί εξαιρετικά μεγάλη απειλή για τους ανεμβολίαστους και ειδικά για τους ηλικιωμένους που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», Ελευθέριος Ζέρβας, τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι υπάρχει μεγάλη πίεση κρουσμάτων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και αύξηση νοσηλειών, καθώς και ότι οι περισσότεροι που νοσηλεύονται είναι ασθενείς με τη μετάλλαξη Όμικρον.

«Φαίνεται ότι ο Ιανουάριος θα είναι δύσκολος μήνας», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η «εκτόξευση» κρουσμάτων θα κρατήσει 2 με 3 εβδομάδες και μετά αναμένεται να υπάρξει μία κάμψη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αφέθηκαν ελεύθερα τα μέλη της σπείρας που «ρήμαζε» σπίτια στα Βόρεια Προάστια - Δέχθηκαν να αποζημιώσουν τα θύματά τους

Ελεύθερα αφέθηκαν τα μέλη της συμμορίας που άδειαζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια, με τον πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, να δη...

Θεσσαλονίκη: 40χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της για κακοποίηση – «Με άρπαξε από τον λαιμό και απειλούσε ότι θα κοινοποιήσει φωτογραφίες μου»

Σοκ προκαλεί η μαρτυρία μίας 40χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατήγγειλε τον σύντροφο της για ενδοοικογενειακή βία και για εκδικητική πορνογραφία. Η 40χρονη κατήγγ...

Φόρτωση άρθρων...